For opphavere

NOPA arbeider på vegne av alle komponister og tekstforfattere.

Vi tilbyr arbeidsopphold, tilskuddsordninger, kurs og arrangementer. På våre nettsider finner du veiledende satser, standardavtaler, innføring i opphavsrett og annen informasjon som er viktig for deg som lager tekst og musikk. Dersom du ennå ikke oppfyller kravene til medlemskap i foreningen kan du likevel ta del i felleskapet ved å registrere deg som NOPA tilknyttet.

Frode Alnæs. Foto: Mona Nordøy

Torgny Amdam. Foto: Belgaux / Saatvedt

Torgny Amdam. Foto: Belgaux / Saatvedt

Veslemøy Solberg. Foto: Torbjørn Tandberg

Jan Gunnar Hoff. Foto: Martin Losvik

Lars Bremnes. Foto: Martin Bremnes

Lars Bremnes. Foto: Martin Bremnes

Asbjørn Ribe. Foto: Gisle Bjørneby

Dan Sundhordvik. Foto: Linn Urnes

Dan Sundhordvik. Foto: Ebbyson

Tore Magnus Pettersson. Foto: Tone Baslev Haugerud

Henrik Skram. Foto: Jan Ahlsted

Henrik Skram. Foto: Jan Ahlsted

Erlend Ropstad. Foto: André Løyning

Erlend Ropstad. Foto: André Løyning

Benedicte Adrian. Foto: Jan Rune Trengereid

Eigil Berg. Foto: Helge Jørgensen

Terje Isungset. Foto: Emilio Holba

Eirik Myhr. Foto: Linn Carin Dirdal

Frøy Aagre. Foto: Haslien fotografene

Christian Jaksjø. Foto: Wolfgang Gillo

Anne Lande. Foto: Birk Albinus Lande

Ivar Christian Johansen. Foto: Hans Christian Moen

Ivar Christian Johansen. Foto: Hans Christian Moen

Finn Coren. Foto: Stein Oevre

John Magnar Bernes. Foto: Tommy Næss

Martin Romberg. Foto: Delphine Margau

Lars Martin Myhre. Foto: Morten Krogvold

Lars Martin Myhre. Foto: Morten Krogvold

Sinikka Langeland. Foto: Linda Schade

Sigmund Groven. Foto: Hans Otto Nesbø

Sigrun Loe Sparboe. Foto: Kjell Ruben Strøm

Sverre Eftestøl. Foto Sidsel Jørgensen

Marte Wulff. Foto: Julia Naglestad

Marte Wulff. Foto: Julia Naglestad

Torun Eriksen. Foto: Anders Nilsen

Beate Slettevoll Lech. Foto: Anders Nilsen

Hilde Louise Asbjørnsen. Foto: Kristin Stoylen

Bli medlem

Har du lyst til å bli medlem i NOPA, eller kjenner noen som kan tenke seg det? Yrkesaktive komponister, arrangører og forfattere av tekst til musikk kan søke.

Les mer om krav og søk medlemskap

Se medlemslistene

NOPA-tilknyttet

Dersom du ennå ikke oppfyller kravene til medlemskap i foreningen kan du likevel ta del i felleskapet ved å registrere deg som NOPA-tilknyttet.

Du vil motta invitasjoner til ulike arrangementer og holder deg oppdatert på søknadsfrister og annen aktuell informasjon gjennom NOPAs nyhetsbrev.

Registrer deg som NOPA-tilknyttet

ABC for stipendsøkere

NOPA har rundt 90 tillitsvalgte som sitter i forskjellige utvalg, verv og juryer i kulturlivet. De forteller at mange potensielt gode prosjekter ikke har fått tildelt støtte fordi søknadene var slurvete utført eller mangelfulle. Dette synes vi i NOPA er fryktelig dumt, og vi har derfor laget denne videoen for å veilede søkere, både våre medlemmer og andre. Vårt mål er å bidra til at kunstnerne med de beste ideene får støtte, og ikke bare de beste søknadsskriverne.

Under videoen vil du finne mer spesifikk informasjon om de enkelte stipendene. Dette har vi hentet inn fra våre tillitsvalgte og rådene er under kontinuerlig utbedring. Vi ønsker på sikt å samle informasjon om flere stipender her, og om andre også lager gode filmer eller guider, vil vi legge de her.

Fond for lyd og bilde
Det Norske Komponistfond
Statens stipend for populærkomponister (kommer)
Komponistenes Vederlagsfond
Tekstforfatterfondet (kommer)
NOPAs såkornmidler

Her finner du noen gode maler til budsjett.

Arbeidsboliger Gå til bookingsiden »

Andre arbeidsboliger

Kommer…


Kriterier for tildeling

Når vi vurderer de forskjellige søknadene, legger vi vekt på antall tidligere besøk i arbeidsboligene, hvor lenge søker har vært medlem i NOPA (gjelder ikke Berlin) og formålet med reisen. Vurderingen gjøres alltid av minst to stykker i fellesskap. Dette gjør vi for å sikre en mest mulig rettferdig fordeling av de midlene NOPA har til rådighet.

 

Neste bookingfrist 15. mai

Priser og stipender

 • Edvardprisene

  TONO har delt ut Edvardprisen årlig siden 1998. Prisen deles ut til opphavere av TONO for musikkverk eller tekst til musikkverk av høy kunstnerisk kvalitet i kategoriene populærmusikk, tekst til musikk, åpen klasse, utfordrer og samtidsmusikk. Musikk eller tekst må være urfremført foregående år. NOPA har representanter i juryen.

  Prisvinnerene tildeles et unikt trofe av Bruno Oldani, et diplom samt et stipend på kr. 50 000.

  Les mer
 • TONOs formidlerpris

  TONOs Formidlerpris skiller seg fra Edvardprisen ved at den kan deles ut til andre enn opphavere i TONO – eksempelvis festivaler, plateselskap eller musikkforleggere etc. Det kåres én vinner av TONOs Formidlerpris, og vinneren tildeles et diplom samt et stipend på kr. 50 000,-

  Les mer
 • Alf Prøysens hederspriser

  Prisene er opprettet til ære for dikteren, forfatteren og sangeren Alf Prøysen, og er en videreføring av Alf Prøysens Minnefond. NOPA og Libris har siden 1996 stått for utdeling og finansiering av prisene. Prisen kan gis til én person eller flere som har samarbeidet om en oppgave. Prisen kan også tildeles grupper eller institusjoner. Juryen består av fire personer oppnevnt av NOPA og Libris. Hver pris består av en statuett og kr 25.000.

  Les mer
 • Kardemommestipendet

  Kardemommestipendet er en gave fra Egner-familien, og gis som en er påskjønnelse for arbeid som er gjort, og en stimulans til fortsatt produksjon. Stipendet betegnes som reise- eller arbeidsstipend. NOPAs medlemmer kan søke på stipendet, søknadsfrist er 31. desember. Stipendet på kr. 100 000 deles ofte mellom en tekstforfatter og en komponist. I tillegg får stipendmottakerne et diplom tegnet av Thorbjørn Egner. Juryen består av tre medlemmer oppnevnt NOPAs styre.

  Les mer
 • Tekstforfatterfondets ærespris

  Tekstforfatterfondet deler hvert år ut en ærespris til en norsk forfatter av tekster til musikk. På sitt felt må denne forfatteren over tid ha skapt tekster av høy kvalitet. Prisen tildeles uten søknad. Æresprisen består av et diplom, en eksklusiv Mont Blanc-fyllepenn og. kr 50.000. Jury for prisen er Tekstforfatterfondets styre.

  Les mer
 • Tekstforfatterfondets lyspunktpris

  Er tekstforfatterfondets pris til unge sangtekstforfattere. Lyspunktprisen er på 25.000 oppmuntrende kroner, og kollegers annerkjennelse og hyllest.

  Les mer
 • Egil Storbekkens musikkpris

  Prisen er opprettet til ære for musikeren, komponisten og kulturbæreren Egil Storbekken. Prisen ble utformet i 2006 i et samarbeid mellom Tolga kommune, Norsk lur- og bukkehornlag, NOPA, Tolga-Os Sparebank og familien Storbekken for fremme av interessen for Egil Storbekkens musikk, samt utbredelsen av de eldre folkemusikkinstrumentene i norsk folkemusikk. Prisen består av et kunstverk av billedkunstneren Helga Drude Storbekken og kr. 25 000.

  Les mer
 • Ragnarocktrollet

  Prisen skal hedre grenseoverskriding og nyskaping med basis i norsk folkemusikk, rock og andre musikksjangre. Utgangspunktet for prisen var Ragnarockfestivalen i 1973 og musikkfilmen Ragnarock. Foreningen Arven etter Ragnarock står bak prisen. Foreningens medlemmer; Cinemateket ved Norsk Filminstitutt, MFO, FONO, Norsk Rockforbund, Ole Bull Akademiet på Voss og NOPA innstiller kandidater til prisen, foreningens medlemmer er jury. innstilles av foreningens medlemmer Prisen består av en skulptur av Ragnarocktrollet, utformet av Paal Ritter Schjerven (inspirert av Hans Jørgen Tomings tegning på den opprinnelige filmplakaten fra 1973) og kr. 5.000.

Tilbake til toppen