Styret - NOPA
 • EN
 • Kalender 13
NOPAs styre består av Tove Bøygard, Kate Havnevik, Tom Hugo Hermansen, Samsaya Sampda Sharma, Ole Henrik Antonsen (styreleder), Kjetil Bjerkestrand og Torgny Amdam. Foto: Anne Valeur

NOPAs styre består av valgt styreleder og seks øvrige medlemmer, alle med varamedlemmer. Minst tre av medlemmene velges blant foreningens komponister og minst to blant tekstforfatterne. Begge kjønn skal være representert med minimum to styremedlemmer. Alle velges for to år av gangen.

OleHenrik_4

Ole Henrik Antonsen
Styreleder

CA

ole@nopa.no
tlf: (+47) 95 45 96 56

Medlem i TONO fra 1995, NOPA-medlem fra 2001.

Kommer fra Andørja i Troms, bosatt i Oslo. Har studert ledelse, økonomi og digital forretningsforståelse på BI.

Ole Henrik har i mange år hatt sitt virke i produksjonsmiljøene NewClear Sound og Waterfall, hvor han har jobbet med en rekke artister og opphavere i inn- og utland. For eksempel Shayne Ward, Mel C, Jan Werner, Lauren Christy, Jamie Scott og Gary Louris. Har også laget vignetter for TV og er redaktør i Musikkpraksis. Styreerfaring fra Phonofile og Platearbeiderforeningen. Delegat til ECSA, vara til TONOs fordelingsutvalg og leder av NOPAs næringsutvalg.

I NOPA-sammenheng er Ole Henrik særlig opptatt av næring, digitale forretningsmodeller, internasjonalt samarbeid og forskning på musikkøkonomi.

Samsaya

Samsaya Sampda Sharma
1. nestleder

CA

Komponist, tekstforfatter og artist.

Driver plateselskapet 3 Millimeter. Lager musikk i et landskap mellom hip hop, r&b og pop. Flere låter høyt listet på radio og salgslister i Norge. Siste album “Bombay Calling” ble lansert internasjonalt med turneer i USA. Låten “Dodge it” er med i den Oscar-nominerte og Golden Globe-vinnende filmen “The Wrestler”, og “Breaking Bad” i den Amanda-vinnende dokumentaren “Light Fly, Fly High”. Sterkt engasjert i arbeidet for likeverd for alle skapere. Sertifisert mangfoldsleder og leder for NOPAs mangfoldsarbeid.

Torgny

Torgny Amdam
2. nestleder

CA

Komponist, tekstforfatter og artist.

Amdam har bakgrunn som vokalist i hardcoreband, særlig som frontfigur i Amulet som hadde en 15-årig fartstid i inn- og utland. Siden 2010 har Amdam operert som soloartist under navnet Torgny i et elektronisk og vokalbasert landskap, og har utgitt flere album, EP'er og prisvinnende videoer. Amdam jobber også som film- og teaterkomponist, og har blant annet skrevet for filmer og som Thelma og Oslo, 31. august, samt teaterstykker som Tvillingenes Dagbok og Kunst. I tillegg er han programleder i TONO-podcasten «Lage Musikk». Amdam er utdannet medieviter fra Universitet i Oslo hvor han skrev om IKEA-katalogen og ideologi.

Kate

Kate Havnevik
Styremedlem

CA

NOPA-medlem siden 2007.

Kate er fra Oslo, og utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Hun har gitt ut fire soloalbum og fem EP-er. Nytt album kommer høsten 2021.

Kate har jobbet mye som filmkomponist. Havnevik skrev og produserte syv låter til filmen Mormor og de åtte ungene (2013). Senere har hun gjort flere kinofilmer, «Alle Utlendinger Har Lukka Gardiner», «Bortebane», «Vilja- Den Rampete Feen» og Battle-Freestyle for Netflix Norden.
Hun har også tidligere samarbeidet med Röyksopp, som låtskriver og vokalist og på sangene «Only This Moment» og «Circuit Breaker» fra albumet The Understanding, og turnert med dem.

Kates musikk har blitt brukt i TV-serier som feks. Grey’s Anatomy, The OC og West Wing – en erfaring hun tar med seg inn i foreningen. Hun holder i filmmusikk-prosjektene til NOPA, og sitter i programkomiteen til NOPA-seminaret på Havna.

Tom Hugo AVE_0825_AnneValeur

Tom Hugo Hermansen
Styremedlem

CA

Spellemannsnominert låtskriver, produsent, artist og manager.

Vant seerstemmene under Eurovision, hatt radiohits, toppet VG-lista, strømmet 150 mill på eget label med KEIiNO. Hatt sessions over hele verden som låtskriver og flere #1 hits i Japan. Arrangør av låtskrive-camp, skeptisk til etablerte sannheter og opptatt av å normalisere annerledeshet.

Tidligere verv: Utnevnt til ambassadør for FN’s år for urfolksspråk (sammen med KEiiNO), tidligere hovedtillitsvalgt på Sjøforsvarets rekruttskole og landsstyremedlem i TVO.

Tove

Tove Bøygard
Styremedlem

CA

Låtskriver innen sjangeren folk-rock-country-viser.

Har gitt ut 8 album med eget materiale, tre med countryduoen Bøygard, en med hallingpunk-bandet PearlyCatz og fire soloplater. Har vært politisk aktiv i Arbeider-partiet og har hatt mange verv i politikk og musikkorganisasjoner.

Tidligere verv: styremedlem i NOPA, Gramart, Norsk Artistforbund, Fond for Lyd og Bilde, Det norske komponistfond, TONO, Fond for utøvende kunstnere, Norsk Viseforum, utøversektor i Gramo, fordelingsutvalget i TONO

Kjetil

Kjetil Bjerkestrand
Styremedlem

C

Eksamen kirkemusikk fra Musikkhøgskolen 1978. Har skrevet musikk til 15 kinofilmer og ca. 20 teaterforestillinger. 10 plateutgivelser med egen musikk. Komponerer nå mest konsertmusikk, i møtet mellom elektronisk og klassisk. Edvardprisen 1998. Har arbeidet i en mannsalder som arrangør og musiker i hele bredden av det norske musikklivet og samarbeidet med artister som A-ha, Ray Charles, Keith Emerson, Arve Tellefsen, Satyricon, Dee Dee Bridgewater, Sissel Kyrkjebø og Dance With a Stranger. Medlem fra 1992.

Vararepresentanter

 

 • Jørund Fluge Samuelsen (CA)
 • Thea Hjelmeland (CA)
 • Natalie Sandtorv (CA)
 • Anne Judith Stokke Wik (CA)
 • Alexander Austheim (CA)
 • Amanda Delara (CA )
 • Anette Gilje (CA)

 

 

Styrets prioriteringer

NOPA har mer enn 80 års erfaring med politisk arbeid, og det norske repertoaret er utgangspunktet for foreningens virksomhet. Det spilles urovekkende lite norsk musikk, og vi vil løfte norskandelen på alle plattformer og arenaer. NOPA har foreslått å etablere et kontor som skal jobbe for å styrke norskandelen av populærmusikk. Et slags Music Norway for hjemmemarkedet. Det bør få statlig støtte.

NOPA arbeider fortsatt for å skape en bærekraftig økonomi for opphavere hvor vi, komponister og tekstforfattere, kan leve av det vi skaper. Rettferdige selskapsmodeller og ordninger for fødsel, trygd og pensjon bør også komme kunstnerne til gode.

NOPA har utarbeidet et politisk program. Disse sakene mener vi er viktige for dagens og morgendagens komponister, låtskrivere og tekstforfattere:

 • Løft det norske repertoaret
 • Øk verdien av musikk og betydningen av populærmusikk
 • Retten til rimelig vederlag må følges opp
 • Bedre ramme- og arbeidsvilkår for selvstendig næringsdrivende
 • Musikk og sang må ha en tydelig plass i skole og utdanning
 • Mangfold og likestilling skal prioriteres i musikklivet

Arbeid for komponister og tekstforfatteres behov gjennom et livsløp står høyt på styrets agenda. I dette inngår stipend til å skape ny musikk, møteplasser og kunnskap. Gjennom året arrangerer NOPA ulike seminarer og tilbud der man kan få innblikk i andres skaperprosesser, få bransjekunnskap eller delta i workhops. NOPA gir også tilbud om subsidierte advokattjenester og økonomisk rådgivning, søknadsveiledning, mentorordning og arbeidsboliger.

Styreutvalget

Styret nedsetter et styreutvalg som består av styrets leder, samt første og andre nestleder. Styreutvalget kan mellom styremøtene avgjøre saker av ikke prinsipiell karakter, dersom det er upraktisk å innkalle styret. Utvalget kan dessuten avgjøre saker etter fullmakt fra styret, samt forberede saker overfor styret.

Tidligere styreledere

Jolly Kramer-Johansen 1957–1968

Juul Hansen 1969–1981

Sigurd Jansen 1982–1999

Bendik Hofseth 1999–2008

Ragnar Bjerkreim 2008–2014

Ingrid Kindem 2014-2020