NOPAs formidlingspris ble første gang delt ut i 2014. NOPAs styre deler ut prisen.

JOSEFINE Visescene ble tildelt NOPAs formidlingspris for 2015

Visetradisjonen i Norge er sterk, og mange av de største profilene i NOPA gjennom tidene er visekunstnere. Miljøet på Dolphin Viseklubb på 60-tallet ble arena for unge visekunstnere som fremdeles er blant våre mest folkekjære og aktive. For at en slik tradisjon skal blomstre og utvikle seg, trengs det ildsjeler som fører arven videre, og slipper til nye talenter. Ingen har gjort en større innsats på dette området enn folkene bak Josefine Visescene: ildsjelene Lars Klevstrand, Kari Svendsen og Jørn Simen Øverli. Sammen har de skapt en livskraftig scene som ikke bare trekker nytt publikum til tradisjonell visesang, men også er en motor for å få skapt nye verk i sjangeren.
NOPAs Formidlingspris for 2015 går til Josefine Visescene

Jørn Simen Øverli og Kari Svendsen. Foto: Lasse W. Fosshaug
Jørn Simen Øverli og Kari Svendsen mottar NOPAs formidlingspris. Foto: Lasse W. Fosshaug

 

Tidligere prisvinnere:

Liv Reidun Gramstad ble tildelt NOPAs formidlingspris i 2014

Begrunnelse
Liv Reidun Gramstad er innehaver og bestyrer av Skei Musikkhandel i Sandnes.Skei Musikkhandel er en legendarisk institusjon for musikkinteresserte i hele Rogaland. Musikkhandelen har et svært velassortert utvalg av plater, noter og instrumenter og ikke minst en butikksjef med inngående kjennskap til alle musikkformer. Nye plateutgivelser markeres med minikonsert i andre etasje hos Skei Musikkhandel. Her har NOPAs medlemmer alltid blitt møtt med den største velvilje og støtte. I det nye musikkmarkedet har denne type musikkbutikk blitt en sjeldenhet. Liv Reidun Gramstad yter en service langt ut over det en vanligvis kan forlange.

NOPA ønsker å hedre Gramstad for den innsatsen hun har gjort som støttespiller og lokal kulturformidler.

Erling Wicklund ble tildelt NOPAs formidlingspris i 2014

Begrunnelse:
Erling Wicklund er trombonist, produsent, komponist/arrangør og journalist. Han har vært aktiv både som trombonist og komponist, ledet flere jazzband og gitt ut album med Storeslem og Streetswingers.
Siden 1968 har han vært musikkprodusent og journalist i NRK. Han ble først kjent for radioprogrammene Norske jazzprofiler og Åpent hus, der han bidro til unike opptak fra 70-tallets Club 7-miljø. Wicklund var produsent for programmet «Åpent hus med Radka Toneff kvintett» i 1979 der et magisk opptak med pianist Steve Dobrogosz satte i gang ideen med et duoalbum. Tre år senere ble legendariske Fairytales utgitt. Siden den gang har Wicklund produsert utallige radioprogrammer, jazzkonserter, festivalreportasjer og portretter. Flere av hans radioproduksjoner har blitt gitt ut på CD.

Erling Wicklund har vært programleder i Midt i Musikken, Jazzklubben, jazzanmelder i Kulturnytt og sittet i redaksjonen for nettkanalen NRK Jazz. Han har bidratt til at jazzen har fått en solid plass i NRK.

Wicklund har gjennom en mannsalder spredd informasjon om og skapt engasjement for norsk jazz. Med sin enorme kunnskap og smittende entusiasme har han vært en enestående god jazzambassadør. Han er åpen og nysgjerrig på jazzens ulike stilarter og musikeres varierte uttrykk og har formidlet dette til sine radiolyttere.
NOPA ønsker å hedre Wicklund for den innsatsen han har gjort som formidler av norsk jazz.

Tilbake til toppen