Sarah Camille Osmundsen og Rasmus Rohde mottar Kardemommestipendet 2021 - NOPA
  • EN
  • Kalender 24

Sarah Camille Osmundsen og Rasmus Rohde mottar Kardemommestipendet 2021

Kardemommestipendet er en gave fra Egner-familien. Stipendet har blitt delt ut siden 1988.
Kardemommestipendet 2021
Foto: Rasmus Rohde / Marthe A Vannebo - Sarah Camille Osmundsen / Kristin Aafløy Opdan

Stipendet gis som en påskjønnelse for arbeid som er gjort, i tillegg til at det skal stimulere til videre produksjon. Stipendet går til NOPA-medlemmer som skriver musikk og sangtekster til barn og unge.

Skriver du musikk for barn og unge? Da kan du søke om Kardemommestipendet her!

Neste frist er 28. april 2022.

Stipendet er på 50.000 kroner og ble i år delt ut under NOPAs arrangement «Musikk for barn og unge» på Popsenteret, der også Bjørn Egner fortalte om Thorbjørn Egners oppvekst og kunstneriske liv.

Blant tidligere vinnere finner vi komponister og tekstforfattere som Thea Hjelmeland, Jan Eggum og Kristin Asbjørnsen.

Foto: NOPA – Stipendmottagerne Sarah Camille og Rasmus Rohde med Bjørn Egner og Turi Egner Olderheim.

Les juryens begrunnelser for begge mottagere her:

Foto: NOPA

Sarah Camille Osmundsen

Allsidige Sarah Camille Osmundsen er både sanger, poet og forteller. Hun har en egen evne til å ta oss med inn i sitt univers, fylt med gode tekster og fortellinger. Sarah har en fantastisk formidlingsevne. At hun klarer å uttrykke musikken og tekstene like sterkt om hun synger på norsk eller på et annet språk er imponerende. Hennes varme og nærvær i møte med sitt publikum skinner gjennom, og hun er alltid på jakt etter de magiske øyeblikkene. I 2011 ble hun Norgesmester i slampoesi. Hun mottok en Spellemannpris i sjangeren barnemusikk i 2020 for albumet «Spor av dråper og røde nebb». Sarah Camille ønsker å bruke Kardemommestipendet til å utvikle ny musikk og tekster for barn, med utgangspunkt i en diktsamling basert på hverdagsobservasjoner. Vi gratulerer Sarah Camille Osmundsen hjerteligst med Kardemommestipendet for 2021!

Foto: NOPA

Rasmus Rohde

Rasmus Rohde er en driftig og dyktig artist, tekstforfatter, komponist og produsent som i en årrekke har utmerket seg både på plate, på scenen og i diverse TV -produksjoner. Rasmus er særdeles reflektert i sin tilnærming til musikk rettet mot barn, noe som kommer godt frem både lyrisk og musikalsk. Han er både ydmyk og dedikert i møte med sitt publikum, og er på stadig leting etter nye innfallsvinkler og produksjoner. I sin søknad til Kardemommestipendet forankrer han musikk for barn og dens bruk til historiske tidslinjer, linjer han strekker videre opp mot dagens kulturelle mangfold og til kommende prosjekter med blant annet ny plate med Rasmus og Verdens Beste Band og til fremtidige turneer. Vi gratulerer Rasmus Rohde hjerteligst med Kardemommestipendiet for 2021!

 

Liste over tidligere mottagere av Kardemommestipendet her.

Foto: NOPA