Lærer låtskriving av Stargate
  • EN
  • Kalender 04

Lærer låtskriving av Stargate

Julie Børresen er blant de første studentene som har startet på LIMPI.
Julie Børresen mindre Foto Anna Jacobsen kopi

I september startet det aller første kullet på LIMPI ­­– Lillehammer Institute of Music Production & Industries. Bak LIMPI finner vi managere, artister og låtskrivere, som Espen Lind, Tor Erik Hermansen, Magnus Beite og Lars Hustoft.

Studiet er et ettårig program som kombinerer låtskriving, musikkproduksjon og bransjekunnskap. Målet er å forberede studentene på hvordan det virkelig er å jobbe med musikk – eller som de selv skriver:

At Limpi we don’t prepare you for the real world – we bring the real world into the classroom.

LÆRER AV BRANSJEN

NOPA-medlem Julie Børresen er en av de første studentene som får ta del i programmet. Julie har ti års erfaring fra bandet Frk. Fryd, både som låtskriver og musiker, og har sitt soloprosjekt kalt LULI. Hun har i tillegg erfaring med å skrive sammen med andre. Og det var nettopp samarbeidet med andre låtskrivere som gjorde at hun ville søke seg til LIMPI.

– Jeg elsker å samarbeide med andre i låtskriverprosessen. Å gjøre nettopp det i et helt år tror jeg kan være nyttig. Man blir løsningsorientert av å jobbe så mye sammen kreativt. Det å være positiv og åpen for andres ideer er viktig i et låtskriversamarbeid, sier Børresen.

LIMPI kombinerer bransjekunnskap, studiojobbing og mentorprogram. Foto: John Richard Rolseth

STUDIOJOBBING

Store deler av skoleuka går med til studiojobbing, hvor studentene får tilbakemelding fra mentorene underveis. Denne uka er det Tor Erik Hermansen fra Stargate som gir tilbakemelding på Julie sitt arbeid.

Selv var det låtskrivingen hun var mest interessert i å utforske, men etter å ha startet på skolen, vil hun også bli bedre på produksjon.

– Jeg merker jo at det å ha spilt i band er bra for produksjon. Det å bygge opp låter i band er jo produksjon, selv om man ikke kan det tekniske enda. Siden vi jobber så tett her, lærer man det også.

– Hva er det du håper du sitter igjen med etter du er ferdig?

– Jeg håper å ha skrevet masse ny musikk. Jeg skal ferdigstille og gi ut nytt album i år. Også vil jeg bli bedre på å skrive for andre. LIMPI handler jo mye om at du får et bra nettverk og tilgang på masse bra folk, som du kan ringe når du trenger det, sier hun.

– FANTASTISK OPPSTART

Ideen om LIMPI kom for 1,5 år siden, da NOPA-medlem Lars Hustoft ble kontaktet av Magnus Beite og Amund Bjørklund, som ønsket å starte en musikkskole som nærmer seg det praktiske i musikklivet.

– Hovedideen bak LIMPI er å koble nye sultne mennesker med bransjeaktører med mye erfaring, og se hva som skjer når vi samler alle disse i et rom, i et miljø. Vi skal utvikle mye spennende på Lillehammer, og jeg tror dette vil bli et veldig fint tilskudd til de andre spennende tingene som allerede skjer i den norske bransjen. Jeg er 100% sikker på at vi kommer til å se noen nye spennende folk og ideer dette året.

– Hvordan har det gått så langt?

– Det har vært en helt fantastisk oppstart av LIMPI. 48 internasjonale studenter har flyttet til Lillehammer. Det er rimelig utrolig å tenke på, og når vi nå oppdager hvilken ekstremt talentfull gjeng de er, så er det enda bedre. Vi fikk frysninger hele gjengen.