Reisestøtte til filmmusikkdager i Berlin
  • EN
  • Kalender 23

Reisestøtte til filmmusikkdager i Berlin

Vil du delta på Nordic Film Music Days i Berlin? Søk om reisetilskudd her!
logo NFMD orange fb

11. og 12. februar 2019 er det klart for nok en utgave av Nordic Film Music Days i Berlin. Nordens egen filmmusikkpris inneholder både seminarer, speed meetings med regissører og produsenter. Ikke minst skal Harpa-prisen deles ut til den beste nordiske filmmusikken.

NORGE SOM FOKUSLAND

Nordic Film Music Days blir holdt under den internasjonale filmfestivalen i Berlin, og neste år vil Norge være Berlinalens “fokusland”. Det innebærer at deler av Nordic Film Music Days vil arrangeres på relevante møteplasser rundt European Film Market. Dette er en unik anledning for NOPA-medlemmer til å både få faglig påfyll og bygge nettverkskompetanse.

NOPA har noen reisetstipend til medlemmer som ønsker å ta del i Nordic Film Music Days. Stipendet dekker hotell og reise inntil kr. 5000.

Harpa er en nordisk nettverksarena, og det er derfor reservert rom for alle deltakerne på samme hotell (i nærheten av de nordiske ambassadene). Det er en forutsetning at dette hotellet brukes.

Søknadsfrist 22. november.

Du kan se utkast til program for prisutdelingen HER. Ved fjorårets filmmusikkdager var speed-datingen, hvor produsenter møtte filmkomponister, trekt frem som et av høydepunktene.

– Jeg opplevde speedatingen på Berlinalen som inspirerende og utviklende for filmprosjektet “Opprørsskolen”, en dokumentar om Forsøksgymnaset i Oslo. Jeg møtte vel 12 nordiske komponister, og selv om det var korte møter, kunne jeg i mange tilfeller ‘høre’ komponisten og hens tilnærming til stoffet. Jeg opplevde at Norden har en enorm rikdom når det gjelder filmkomponister, sier filmskaperen Elsa Kvamme.

Hun endte med å bruke den svenske filmkomponisten Fredrik Lidin, som hun møtte på speed-datingen, til dokumentarfilmen “Opprørsskolen”.

SØKNADSSKJEMA

Dersom du ikke er kvalifisert til å søke tilskudd fra NOPA, kan du likevel ha mulighet til å få reisestøtte for å delta på arrangementet. Music Norways ordning møtevirksomhet i STIKK er åpen for profesjonelle låtskrivere og komponister. Søknadsfrist er 1. desember.