Fikk arrangørstøtte - NOPA
  • EN
  • Kalender 14

Fikk arrangørstøtte

Tormod Tvete Vik brukte NOPAs arrangørstøtte. Årets søknadsfrist er 10. november.

Tormod Tvete Vik

NOPAs arrangørstøtteordning skal bidra til at norske musikkverk blir utnyttet i større grad. Støtten skal dekke arrangørens honorar.

Søknadsfristen for arrangørstøtten er 10. november. Nytt fra i år er at både komponister og forlag også kan søke, i tillegg til kor, korps og andre ensembler. Les retningslinjene og søk her.

Samarbeid med Halvdan Sivertsen

NOPA-medlem Tormod Tvete Vik er en av de som har fått støtte til å arrangere verk.

– Det ble et spennende og givende samarbeidsprosjekt mellom en av Norges mest kjære artister Halvdan Sivertsen og det blomstrende musikklivet i Lofoten og Vesterålen, muliggjort av arrangørstøtten der jeg skrev to arrangementer av Halvdans sanger «Hellige jord» og «Sommerfuggel i Vinterland» for barnekor og strykeorkester samt egne forenklede stemmer for strykeelever, forteller Vik.

– Bør utnyttes

Totalt fikk 80 musikere fremføre verket i Lofoten kulturhus i 2018: Lofoton og Vesterålen Orkesterforening, Lofoten miniVoices og strykerne fra Vågan kulturskole. Han anbefaler andre å benytte seg av ordningen:

– Arrangørstøtten innebærer en fin mulighet for norsk musikkrepertoar å bli arrangert og framført i nye sammenhenger av nye musikanter og bør utnyttes av flere aktører i den ganske land.

Fra konserten i Lofoten kulturhus. Foto: LVO arkiv