Stipender fra statens midlertidige ordning er utdelt - NOPA
  • EN
  • Kalender 22

Stipender fra statens midlertidige ordning er utdelt

Se hvem som fikk støtte innen de forskjellige feltene.
Thea Glenton Raknes John-Kåre Hansen

Kulturrådet har oppgitt at «formålet med stipendet er å holde oppe kontinuitet i kunstnerisk produksjon, sikre sysselsetting og bidra til etterspørsel av kunsten».

Midlene kommer godt med for en bransje som er hardt rammet av koronasituasjonen.

Du kan se hvem som mottok stipendet på Kulturrådets sider.

– En stor klapp på skuldra

Blant NOPA-medlemmene som fikk stipend finner vi gitaristen og låtskriveren John-Kåre Hansen.

– Å motta stipendet er utrolig flott. Det vil gi meg ro i arbeidet mitt med å skape ny musikk fremover, i en usikker tid. Størst er kanskje følelsen av anerkjennelse og tillit. Det oppleves som en stor klapp på skuldra, sier Hansen.

– Kan konsentrere meg om å lage musikken

En annen mottaker er Thea Glenton Raknes som er låtskriver og frontfigur i bandet Thea And The Wild.

– Jeg jobber jo med mitt tredje album, men koronakrisen satte kjepper i hjulene både tidsmessig og økonomisk. Nå som jeg har fått stipend kan jeg igjen konsentrere meg om å lage musikken og planlegge utgivelsen. Stipendet gir meg arbeidsro, i hvert fall en stund fremover, forteller hun.

Husk at fristen for å søke Statens kunstnerstipend er fredag 16. oktober kl. 13. Få tips her!