Seminar på by:Larm - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

Seminar på by:Larm

SEMINARET LIVESTREAMES. Se sak for link. #dinmusikk
bildetilsak

Link til livestream.

TONO, NOPA, NKF og Musikkforleggerne inviterer til åpent seminar der vi ser på hvilke muligheter som finnes for din musikk. Vi snakker om mulige forretningsmodeller og opphavsrett i en digital kontekst og om kunstnerisk, kreativ og bærekraftig konseptutvikling rundt musikken.

Seminaret er gratis og åpent for alle TONO-medlemmer, NOPA-medlemmer, NKF-medlemmer og medlemmer av Musikkforleggerne. Andre interesserte i musikk- og mediebransjen er også velkomne.

Det serveres lunsj til alle deltakerne.

Tid: 2. mars, 09:30 – 15:30

Sted: Stratos, Youngstorget Oslo

SEMINARET ER FULLT OG PÅMELDINGEN ER NÅ STENGT

Nedlastbart program

Velkommen! 


 

Nye muligheter for din musikk

Program

KONFERANSIER:  ANNE HILDE NESET, Kunstnerisk leder, Ny Musikk

9:30 Registrering og Kaffe

10:00 Åpning

 

MÅ FOLK FLEST FORSTÅ KULTUR?

Kristin Valla, tidligere redaktør i K, nå kultursidene.net/

I en tid der kunstnerisk kvalitet er under press fra markedskrefter, et mylder av innholdsprodusenter og publikumsgrupper, hvordan skal vi forholde oss til kulturbegrepet?

 

FORVALTNING AV DINE MUSIKKRETTIGHETER

HVA ER OPPHAVSRETT I 2016?

Harald Sommerstad, jurist

Musikkbransjen har stått i et voldsomt, digitalt paradigmeskifte de siste ti årene. Hvilke utfordringer har komponister og andre rettighetshavere fremover?

2016 – ET SKJEBNEÅR FOR OPPHAVSRETTEN?

Cato Strøm, adm.dir. i TONO

Knapt noen gang før har opphavsrett engasjert så mange så sterkt som det vi opplever i vår samtid. I den digitale konteksten utfordres den fra «alle» kanter, og er også i forandring. Ikke minst er opphavsrett på den politiske agendaen, både i EU og i Norge.

«SKAL LÅTSKRIVEREN OGSÅ HA PENGER? MEN VI HAR JO ALLEREDE BETALT ARTISTEN?!»

Tommy Tangløkken, markedssjef i TONO

De fleste konsertarrangører skjønner at musikere skal få betalt for konsertopptredener. Men at komponisten i tillegg skal ha et TONO-vederlag er ubegripelig for mange. Hør om TONO og om hvordan du kan hjelpe TONO til å hjelpe deg.

BØR DU SIGNERE PUBLISHING-AVTALE?

Kai Robøle, MD Waterfall Music, nestleder i Musikkforleggerne

Levende bilder og musikk kobles stadig oftere, og synkroniseringsmarkedet har blitt blant de viktigste inntjeningsmulighetene i musikkbransjen. Er publishing riktig for deg?

 

11:30 KAFFE

 

MUSIKK SOM KUNST

HVA ER KLASSISK MUSIKK I 2016?

Asbjørn Schaathun, komponist.

De tydelig definerte grensene mellom kunstmusikk og populærmusikk blir stadig mer tynnslitt. Hvordan? Og hva er egentlig “klassisk” musikk i 2016?

POTENSIALET I NORSK MUSIKKDRAMATIKK

Gisle Kverndokk, komponist, Bjørn Heiseldal, produsent og adm. dir., Thalia Teater, Mona Levin, teaterkritiker, Per Boye Hansen, operasjef i samtale med Anne Hilde Neset.

Hva skal til for å øke andelen av norsk musikk innenfor teater og drama?

 

13-14 LUNSJ

 

NYTENKENDE PROMOTERING AV DIN MUSIKK

OM MODERNE TEKNOLOGI OG MUSIKKBRANSJEN I FREMTIDEN

Mona Fimreite, music lover, tech geek, X-major-ansatt – Phonofile

Få tar innover seg hvilke radikale forandringer vi står ovenfor de neste 5-10 årene. Hørt om block chain, virtual reality eller artificial intelligence? Hva har dette å si for spredningen av og opplevelsen av musikk?

«HEISANN MONTEBELLO»

Karpe Diem i samtale med Anne Hilde Neset

Etter fire svært vellykkede og klassiske albumslipp, ville Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Patel utfordre seg selv og tenke nytt rundt utgivelsen av musikk. Svaret ble “Heisann Montebello».

HVORFOR SKAL ALLE TIL USA?

Steinar Fjeld, forlegger, Obel AS og Rai Rai Publishing

Japan er verdens største marked for fysisk salg av plater, Sør-Korea er i toppen på eksport av musikk  – i tillegg har en rekke norske komponister gjort det stort i Asia.

Steinar Fjeld som er en pioner med lang suksess i markedet gir en kort innføring i hvordan du kan bli en hit i et voksende marked.

FRA KLAVERPEDAGOG VIA JOIK TIL DISNEYS FILMSUKSESS FROZEN

Frode Fjellheim, komponist

Ved å bruke den eldste levende musikktradisjonen i Europa som utgangspunkt – og joik spesielt – har Fjellheims komponistkarriere tatt svært uante veier. Hør om den kompositoriske prosessen bak åpningslåten til Frost – en av de største filmsuksessene noensinne. Og velkommen til et improvisert lynkurs i joik!

 

Etter det formelle programmet er over, inviterer TONO alle seminardeltakere til TONO-teltet på Youngstorget. Her vil Askil Holm intervjue Ine Hoem og Anneli Drecker om låtskriving, som en del av konseptet «TONO Sessions”