NRK P1 øker andelen norsk musikk - NOPA
  • EN
  • Kalender 01

NRK P1 øker andelen norsk musikk

Skal programmere 100 % norsk på A-, B- og C-lista.

Nettsak NRK

Fra uke 15 vil norske låtskrivere og artister bli fremhevet på NRK P1. Da vil de programmere om A-, B- og C-listene sine til 100 % norsk musikk. Det øker norskandelen til 60 %

– Norsk musikk er samlende og lytterne setter stor pris på det i denne situasjonen. Derfor velger vi å programmere utelukkende norsk musikk i våre a-, b- og c-lister i uke 15, sier Atle Bredal, musikksjef i NRK P1.

– Virkelig gode nyheter

Musikkindustriens Næringsråd, som NOPA er medlem av, har vært i dialog med NRK de siste ukene for å be radiokanalene om å bidra i dugnaden for norsk musikk. Vi har også uttalt oss offentlig om at NRK og andre radiokanaler bør prioritere norske opphavere i tiden fremover, for å sørge for at musikklivet kan overleve.

– Dette er virkelig gode nyheter. Vi håper NRK vil synliggjøre mangfoldet i norsk musikkliv fremover og at andre radiokanaler også blir med på dugnaden, sier styreleder Ingrid Kindem.

I dag, fredag 27. mars, kan du høre norsk musikk på samtlige av NRKs kanaler. Det er et tiltak som gjøres i forbindelse med Spellemannprisen – som skulle ha vært avslutningen på kampanjen #hørnorsk denne uka. NOPA håper samtlige radiokanaler bidrar til dugnaden for norsk musikk fremover – for å ta vare på mangfoldet av norske komponister, tekstforfattere og låtskrivere.

Lokalradioer spiller kun norsk

Lokalradioene har også kjørt i gang sin egen kampanje for norsk musikk i samarbeid med NOPA. Nea Radio er blant radiostasjonene som velger å programmere 100 prosent norsk musikk fremover.

– Til daglig har Nea Radio en norsk og trøndersk musikkprosent som er relativt høy, men nå satser vi for fullt på en gruppe som trenger oss mer enn noen gang, sier daglig leder Stian Elverum.

Med god hjelp fra medlemmene våre, har vi kunnet sende Lokalradioforbundet en liste med 153 låter, informasjon om hvem som har laget musikken og hvilket fylke de har tilknytning til. Dette skal bidra til å knytte kontakt mellom lokalradioene og de lokale låtskriverne, komponistene og tekstforfatterne i tiden fremover.