• EN
  • Kalender 26

NOPA slipper podkast

I forbindelse med #hørnorsk slipper vi Bransjeprat, podkasten for deg som lager musikk.

Podkast Låt Foto Markus Moe Hansen
Podkast Låt Foto Markus Moe Hansen

Bransjeprat er en podkast om musikkbransjen på initiativ fra NOPA og GramArt, med Asbjørn Slettemark som programleder. Her møter vi bransjeaktører, låtskrivere og artister i samtale om ulike utfordringer og aspekter i musikkbransjen ved temaer som låtskriving, karrierevalg og markedsføring.

LYTT HER.

#1: Hvordan styre egen karriere?

Hva er det lurt å styre med selv, hva er det lurt å få hjelp til? Hvordan løser man økonomien internt i et band? Halvard Rundberg fra Violet Road og Maciek Ofstad fra Kvelertak deler erfaringer og historier fra mange år på veien og flere utgivelser. 

Itunes. Tidal.

#2: Markedsføring

Hvordan kan man gå fra å være helt ukjent til å få en stor hit på første forsøk. Er det mulig? Janne Monsen Tveit fra 730.no og tidligere musikkprodusent i P3, Marie Komissar, nå fra Universal Music snakker om hva som fungerer av markedsføring i dag. 

Itunes. Tidal.

#3: Hvordan bli spilt på radio?

Hvordan jobber musikkprodusentene i P1? Hører de på alt? Jobber de på samme måte som de kommersielle kanalene? Er det mulig å sende en låt rett fra pikerommet ut til radioene og få gjennombrudd på DAB-kanalene uten apparat eller plateselskap? De dyktige musikkprodusentene Pia Skevik og Sverre Vedal, henholdsvis fra NRK P1 og Bauer Media (Radio Norge, Radio Rock, osv) snakker om hva de ser etter og hvordan de tenker når de skal programmere musikken på sine kanaler. 

Itunes. Tidal.

#4: Låtskriving 

Kari Bremnes og Julie Bergan deler sine tanker og erfaringer rundt låtskriving. Hvordan blir en god låt til? Hvem er den første man spiller den for? Hvilke tilbakemeldinger er viktige? Når forkaster man en låt? Kan man ta den opp igjen senere? 

Itunes. Tidal.