Ny dato for NOPA-seminaret 2022 - NOPA
  • EN
  • Kalender 20

Ny dato for NOPA-seminaret 2022

NOPA-seminaret er flyttet til våren og slås sammen med generalforsamling. Vi gleder oss til å se dere dagene 30. mai til 1. juni.
Nopa Seminaret Kvadrat

Meld deg på NOPA-seminaret 2022 her.

NOPA er svært stolte av å presentere vårt årlige fagseminar. Møteplassen der du vil møte dyktige og likesinnede kollegaer. Tre dager fullstappet med gode historier, nye erfaringer og ikke minst verktøy du skal ta med deg videre. Målet for NOPA-seminaret er at du skal bruse over av entusiasme, klar for å skape ny musikk. Gammel som ung, ny eller etablert – det spiller ingen rolle! NOPA-seminaret er for DEG som er låtskriver, komponist, tekstforfatter eller produsent. Bli med på årets feteste møteplass for deg som lager musikk!

Dato: Mandag 30. mai kl. 18.00 – onsdag 1. juni kl. 13.00

NOPAs generalforsamling avholdes 30. mai kl. 12.30-18.00, samme sted.

Sted: Scandic Fornebu


Foredragsholdere
(flere vil annonseres på nyåret)

Foto: Jan Tore Eriksen

Bendik Baksaas – Min metode: «Elektronisk improvisasjon»

Bendik Baksaas elsker mekanisk repetisjon og menneskelig rytme. Hans produksjoner unnfanges improvisert i studio på modulærsynth og trommemaskiner, før de videreforedles i den digitale sfæren. Baksaas form for techno er minimalistisk og funksjonell, med en røffhet som hører til det kroppslige i musikken.

Hvilke kvaliteter ser man etter i en synth eller trommemaskin for å kunne uttrykke seg i improvisasjon? Hvordan lage et komplett oppsett som kan dekke et helt lydbilde, og samtidig være kompakt nok til at det er mulig å reise med? Hvordan kommunisere til publikum at musikken lages her og nå? Bendik Baksaas vil fortelle om hvordan han framfører elektronisk musikk live i denne metodepraten.

En rekke anerkjente utgivelser inkluderer dobbeltalbumet Duets, med trompetist Kristoffer Eikrem, som fikk Natt&Dags pris for årets album i 2018. Bandet Baksaas + Høyer er en hjørnestein i hans musikalske virke, der han sammen med Fredrik Høyer pløyer ny mark innen rap-poesi i samspill med techno. Deres storverk Til alt ute ble utgitt i 2019. Med sine 26 låter utforsker albumet ytterpunktene for poesi som perkussivt element i klubbmusikk.

Mer info om Bendik Baksaas finner du her.

Foto: Dag Alveng

Sinikka Langeland – «Å skrive for kantele»

Sinikka Langeland skal fortelle om kantelen og hvordan hun bruker den i sitt arbeide som arrangør og komponist. Gjennom å spille ulike komposisjoner og sanger vil hun vise de ulike teknikkene og mulighetene. Det er stor sannsynlighet for runesanger fra Finnskogen og tonsetting av Jon Fosse-dikt!

Sinikka Langeland er en av vår tids mest særegne musikere. Gjennom research, gjenfortelling og fremføring har hun gitt kulturen på Finnskogen en helt ny profil. Hun spiller det finske nasjonalinstrumentet Kantele, men er også kjent for sin bruk av folkesangtradisjoner som runesang og kveding. Som komponist utforsker Langeland tradisjonell folkemusikk til egne melodier og tekster. Langeland har de siste årene jobbet med forholdet mellom religiøse folkesanger og kormusikken til Bach, en unik kombinasjon som har resultert i fem CD-innspillinger i et helt nytt musikalsk landskap.

Mer info om Sinikka Langeland finner du her.

Thomas Prestø – «Musikk i bevegelse»

Thomas Prestø er kunstnerisk Leder for «Tabanka Dance Ensemble» og utvikler av danseteknikken «Talawa Technique». Prestø har fått en rekke utmerkelser og priser for sitt inkluderende arbeide og bruk av dans som sosial endringsagent. Han ledet «Critical Friends»-utvalget i Kulturrådet, som jobbet med inkluderende arbeid på kulturfeltet i hele Norden.

Prestø skal snakke om hvordan dans og komposisjon eksisterer sammen. De ulike musikksjangrene som kommer fra melaninrike med afrikanske røtter defineres som oftest etter rytmen. Kombinasjonen av rytme og bevegelse kan være både til inspirasjon og for å bedre sitt håndverk.

Mer info om Thomas Prestø finner du her.