NOPA forklarer: TONOs nye fordelingsmodell - NOPA
  • EN
  • Kalender 23

NOPA forklarer: TONOs nye fordelingsmodell

Hvordan fungerer TONOs nye fordelingsmodell? Les deg opp før årsmøtet 11. juni med video, podcast og en gjennomgang av NOPAs 87 år lange kamp for rettferdig vederlag til opphavere.
WEBRES_NOPA_Generalforsamling__BR59060_r4_v1_FotoHelgeBrekke
Foto: Helge Brekke

Hvordan ser TONOs nye fordelingsmodell ut, og hvorfor er denne oppdateringen nødvendig? Styreleder Ole Henrik Antonsen forklarer de nye endringene, historikk og den juridiske tidslinjen i sin presentasjon fra generalforsamling 22. mai.

Loven, og den nye fordelingsmodellen, skal gi størst mulig presisjon og sporbarhet mellom innbetalt og utbetalt vederlag. I dagens fordelingsmodell blir vederlag omfordelt fra bakgrunnsmusikk til konserter og NRK. Det er helt i tråd med NOPAs ståsted å endre dette.

Digitalt infomøte mandag 10.6 kl. 12:30

Vi ønsker å invitere NOPAs medlemmer til et digitalt medlemsmøte på Zoom for å gi informasjon om hva dette innebærer og ikke minst svare på spørsmål fra dere. Møt NOPAs representanter i TONOs styre, styreleder Ole Henrik Antonsen og styremedlem Tove Bøygard. Det settes av god til til spørsmål.

Bli med på møtet

Ingen påmelding nødvendig, gå inn på lenken ved møtestart.


Les og hør mer om NOPAs syn på saken

26. januar 1937 ble Norsk Slagerkomponistforening grunnlagt av en håndfull komponister på Hotel Continental i Oslo.

11. juni skal TONOs årsmøte gi tilslutning til ny fordelingsmodell. Et enstemmig TONO-styre står bak, men et utspill fra Norsk Komponistforening bekymrer styreleder Ole Henrik Antonsen. Han frykter historien skal gjenta seg, skriver han i en leder der han gjennomgår NOPAs 87 år lange kamp for rettferdig vederlag til opphavere.

Et historisk tilbakeblikk på fordelingsmodellen

Foto: Frank Michaelsen

NOPA-podden episode 16: Ny fordelingsmodell i TONO

Hvorfor skal TONO få en ny fordelingsmodell, og hva betyr dette for deg som opphaver? NOPA-podden gjestes av Bengt Hermansen, tidligere avdelingsdirektør i Kulturdepartementet. Hermansen var sentral i utformingen av lov om kollektiv forvaltning av opphavsrett, som er en følge av EUs CRM-direktiv (2014).

Lytt til podcasten

 


Delta og bær fullmakt for en kollega!

TONOs årsmøte engasjerer mange, men mange er forhindret i å delta. Vi trenger folk som kan delta på møtet og stemme. Du kan delta fysisk eller digitalt og du må ikke selv være stemmeberettighet. Flere av NOPAs medlemmer trenger noen til å stemme for seg.

NOPAs administrasjon vil være behjelpelige med å koordinere dette.

Gi eller bære fullmakt?

NOPAs administrasjon vil være behjelpelige med å koordinere fullmakter – følg lenken for mer informasjon!