Noah Emil Johansen (Whammyboy) og Phylis Ama Boateng (Darkowa) får NOPA-stipendet - NOPA
  • EN
  • Kalender 17

Noah Emil Johansen (Whammyboy) og Phylis Ama Boateng (Darkowa) får NOPA-stipendet

Utdeling under NOPA og by:Larm sitt åpningsarrangement
NOPA-Stipendet 2021
Foto: Noah Johansen / Stian Werme - Phylis Boateng / Playground Music Norway

NOPA-stipendet deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Stipendet er på kr 30.000 som skal stimulere til å skrive ny musikk.

Lillian Halima Anderssen (Lil Halima), Emilio Larrain (Philip Emilio), Sunniva Lindgård (Sassy 009) og Vidar Landa (Kvelertak) i årets jury har plukket ut Phylis Ama Boateng og Noah Emil Johansen som årets mottagere av NOPA-stipendet. Stipendet ble høytidelig delt ut under by:Larm og NOPA sitt åpningsarrangement.

Whammyboy er den 23 år gamle produsenten, låtskriveren og multiinstrumentalisten Noah Johansen fra Moss. Han ønsker å lage musikk som gjør deg glad når du er trist, og inviterer deg inn i et drømmende univers fylt av fengende melodilinjer og psykedeliske partier, pakket inn en elektronisk basert produksjon. Inspirasjonen er hentet fra de beste elementene til band og artister som MGMT, Tame Impala, og Empire of The Sun. Sjekk ut live under by:Larm her.

Darkowa er en norsk-ghanesisk artist, produsent og DJ som tilbyr en ny og spennende tilnærming til den alternative R&B, afropop og elektroniske musikkscenen. Med sin ukonvensjonelle natur har hun alltid skilt seg ut i sine omgivelser. Phylis Boateng har gjort seg bemerket som DJ under navnet TELEFONGRL, men debuterte i fjor som artisten Darkowa. Sjekk ut live under by:Larm her.

Foto: Jørgen Knutsen

Juryens begrunnelser:

Noah Emil Johansen

Whammyboy bergtar oss umiddelbart med sitt spacepop-univers og musikken hans preges av både vilje og evne til å skape sin egen musikalske signatur. Med sin krystallklare og samtidig avslappede stemme geleider han oss gjennom stemninger som beveger seg i krysningspunktet mellom eufori og nostalgi – det er en form for ambivalens som bare treffer så hardt i hjerterota. Rett og slett et utpreget, moderne uttrykk allerede så tidlig i hans karriere.

Det er heller ingen tvil om at Noahs stålkontroll på de mange rollene han har i sitt prosjekt er imponerende – her er juryen vitne til en låtskriver og komponist av høy musikalsk kapasitet. Et unikt tilskudd i norsk musikksammenheng, og det er en sann glede for oss i juryen å kunne dele ut årets NOPA-stipend til Noah Emil Johansen. Vi håper stipendmidlene kan være et godt bidrag for hans musikalske utvikling fremover.

 

Phylis Ama Boateng

Darkowa gjør et smakfullt inntrykk med sin uanstrengte coolness og markerer seg umiddelbart som en låtskriver som tenker seg utenfor norske landegrenser. Det er noe så befriende og kontrastfylt med hvordan den drømmeaktige myke stemmen hennes leker seg i de mørke, mystiske beatsene. Her sitter samspillet mellom tekst, melodi og lydlandskap så utrolig godt, og det fremstår som at Phylis har funnet sitt element, samtidig som hun kompromissløst viser villighet til eksperimentering på egne premiss.

Det er nesten som at hun etterlater et slags tomrom når låtene er ferdig, og vi er sikre på at det er mange lyttere der ute som sårt trenger mer Darkowa i monitor. Vi i juryen er stolte over å kunne dele ut NOPA-stipendet til Phylis Ama Boateng, og håper at det kan bidra til nettopp dette!

 

Se tidligere mottagere av stipendet her.

NOPA sitt program under by:Larm finner du her.