by:Larm 2021 - NOPA
  • EN
  • Kalender 05

by:Larm 2021

NOPA fortsetter sitt samarbeid med by:Larm – den norske musikkbransjens største møtepunkt.
Gabrielle X Sigrid
Foto: Sigrid / Laia Benavides - Gabrielle / Ida Fiskaa
  • til

NOPA presenterer et bredt spekter på årets konferanseprogram.

 

Låtskriverprat med Gabrielle og Sigrid

NOPA har invitert to av Norges mest fremtredende låtskrivere til å prate om musikken, livet og kunstneriske veivalg. Vi har gitt dem så og si frie tøyler, og gleder oss maks!

Når: Torsdag 30. september kl. 15

Hvor: Dansens Hus 1 

Med: Gabrielle Leithaug og Sigrid Solbakk Raabe

Siden Gabrielle for alvor slo gjennom med debutsingelen “Ring meg” i 2011, har hun etablert seg som en av de aller fremste artistene på den norske musikkscenen. Med låter som “Fem fine frøkner”, “Mer”, “September”, “Mellom skyene” og “Eg lover”, har hun preget hitlister og radiobølger. Hun har dessuten markert seg som en enestående liveartist og spilt for fulle hus og på de største festivalscenene landet over. Etter å ha jobbet lenge og intenst i studio, slapp hun i september 2019 albumet Snart, Gabby – et ambisiøst prosjekt som tok Gabrielle i en litt ny retning. Albumet fikk strålende mottakelse og hun gjorde seg fortjent til hele tre Spellemannpriser, i kategoriene Årets popartist, Årets låtskriver og Årets album. I 2021 slapp Gabrielle låter som «det urolige hjertet», «Neil Young» og «kan du love å vente» – hvorav alle ble lista på NRK P3.

Sigrid blåste hele den norske musikkbransjen av banen da hun spilte på by:Larm i 2017. Siden de sagnomsuste konsertene hos oss dette året, har Sigrid nådd stadig nye høyder, med blant annet Årets Spellemann i prisporteføljen. Debut-EPen Don’t Kill My Vibe tok hjemlandet med storm, men utlandet fikk også øynene opp for den unge sunnmøringen – Sigrid vant BBC Sound Of 2018 og spilte blant annet på Glastonbury foran 30 000 publikummere. I dag er hun en av Norges største artister, og med sin progressive tilnærming til femininitet har Sigrid endret hva det vil si å være en popartist i dag. I fjor var Sigrid i Los Angeles for å jobbe med oppfølgeren til debutalbumet Sucker Punch, som herjet de britiske listene. De nye singlene «Mirror» og «Burning Bridges» viser at Sigrid ikke er ferdig med å flytte kunstneriske fjell. Konserten hennes på Reading 28. august 2021 fikk nettopp 5/5 av NME, som kalte den en «arena-ready pop masterclass.»

Sammen møtes pop-storhetene Sigrid og Gabrielle til denne samtalen på by:Larm. Lær om låtskriverprosess, teft og alt mellom himmel og jord direkte fra to av Norges største pop-komponister.

 

NOPA-Vors + NOPA-stipendet

Når: Torsdag 30. september kl. 16

Hvor: Pokalen 

NOPA-stipendet deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Vi byr på pils og mineralvann, og det blir utdeling av stipend til to låtskrivere blant demoartistene som spiller på by:larm i år. Vi gleder oss til å treffes og feire lovende låtskrivere med deg!

 

Hvorfor er mangfoldsledelse viktig i musikkbransjen?

Når: Fredag 1. oktober kl. 11

Hvor: Dansens Hus 2 

Med: Bjørn Rogstad, Administrerende direktør, Universal Music Norge, Kathrine Synnes Finnskog, direktør, Music Norway, Ole Henrik Antonsen, styreleder, NOPA, Loveleen Rihel Brenna, daglig leder, Seema, Samsaya Sampda Sharma, nestleder, NOPA. Modereres av: Asta Busingye Lydersen

Presentert av NOPA, Music Norway og Universal Music

Universal Music Norway stod nylig i bresjen for kampanjen «Hev stemmen – musikkbransjen mot rasisme». Music Norway har utarbeidet guiden «Døråpneren», som er en veiledning til flerkulturelt mangfold i musikkbransjen i samarbeid med Balansekunst. NOPA har nylig gjennomført en kartlegging av mangfoldskompetansen til foreningens tillitsvalgte og medarbeidere i samarbeid med Seema. Seema har etablert en sertifiseringsordning for mangfoldsledelse. I samtalen deler de erfaringer fra sine prosjekter og snakker om hva arbeidet med mangfoldsledelse har ført til i egne virksomheter.

 

 

Hva koster et score?

Når: Fredag 1. oktober kl. 14.30

Hvor: Dansens Hus 1 

Med: Martin Horntveth komponist, Kristoffer Lo, komponist, Wendi Pendeza Kazonza, GILT. Modereres av Kate Havnevik, komponist.

Presentert av NOPA

Flere og flere komponister får tilbud om å komponere til film og TV. Vi ønsker gjennom denne samtalen å løfte noen av de problemstillingene man blir nødt til å ta stilling til dersom man takker ja til et slikt oppdrag. Hvordan prissette seg selv i film- og TV-produksjoner? Hvordan unngå at arbeidet blir altoppslukende og langt mer tidkrevende enn det man får betalt for? Hva skal være med i en god kontrakt, og hvilke deler av kontrakten kan være åpen for forhandling? Vi ser frem til en dynamisk samtale der gode tips og dyrekjøpte erfaringer deles med publikum.

 

Lunsj med Musikkindustriens Næringsråd 

Når: Torsdag 30. september kl. 13

Hvor: Pokalen 

Med: Ole Henrik Antonsen, styreleder i NOPA, Erik Brataas, daglig leder i FONO, Gry Bråtømyr, daglig leder i Norsk jazzforum, Tone Østerdal, daglig leder i NKA, Marius Øvrebø-Engemoen, daglig leder i GramArt. Modereres av: Karen Sofie Sørensen, daglig leder i Kulturrom

Presentert av Musikkindustriens Næringsråd

Utdeling av prisen for årets musikkjournalistikk

Tradisjonen tro tar MIR pulsen på hva som skjer i norsk musikkbransje og på denne lunsjen skal de store sakene i norsk musikkpolitikk fremover diskuteres. «Hvordan får vi fart ut av krisen?» er satt som overskrift for samtalen på årets møte. Samtidig som musikkbransjen har vært hardt rammet av pandemien, rapporteres det om synkende norskandel på radio og strømming, mens norske festivaler og agenturer blir kjøpt av internasjonale aktører. Hvordan og med hvilke tiltak skal en samlet norsk musikkbransje møte disse utfordringene for å få fart på bransjen igjen?

Musikkindustriens næringsråd innleder og oppfordrer alle til å bli med i diskusjonen. Det blir også tid til mingling over en kaffe og noe å bite i og til slutt vil prisen for årets musikkjournalistikk deles ut.

 

by:Larm er i år satt til Oslo 30.09-02.10.

 

Se by:Larm sine sider for info her.