Margrete fikk NOPA-stipendet

– Det føles helt surrealistisk.

Foto: Helge Brekke

Margrete vant det andre og siste NOPA-stipendet på 20.000 under Vill Vill Vest-festivalen i Bergen. Hun ble overrasket med stipendet like før hun skulle spille på P3 Urørt-scenen på Det Akademiske Kvarter.

– Det var veldig digg å få den nyheten rett før jeg gikk på scenen, for da har man liksom allerede oppnådd noe. Det føles helt surrealistisk og veldig gøy! Jeg er litt i sjokk, sier Margrete Skretting Bergset.

Spesielt imponerte hun med debutlåta «Teen», som tok henne til semifinalen i årets Urørt-konkurranse.

– NOPA-stipendet gis til dyktige låtskrivere som er i startfasen. Det er et arbeidsstipend som er ment å bidra til nyskaping, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, foreningen for komponister og tekstforfattere.

Det andre NOPA-stipendet ble gitt til Kacper Tratkowski, som går under artistnavnet Safario.

Juryens begrunnelse

Margrete får stipendet for sin sterke låtskriverteft. Hun er modig og tydelig i sine melodiske valg, hennes uventa akkordprogresjoner og vendinger er forfriskende. Margrete er ung, men er allerede en dyktig håndverker innenfor arrangement og produksjon. Vi synes hennes potensiale som låtskriver er stort, og ser for oss at hun kan gå i mange spennende retninger i fremtida.

Låta «Teen» treffer med en tekstlig poetisk dybde og skaper undring, og ordene går elegant i samspill med de ulike melodisekvensene.

Juryen håper at et slikt stipend skal tenne en ekstra gnist hos Bergset til å skrive mer musikk og tekst fremover. Vi er overbeviste om at hun vil prege norsk musikks fremtid og ser frem til å høre mer fra henne.

Om NOPA-stipendet

NOPA-stipendet gis til låtskrivere som kommer til å prege musikklivet fremover. Stipendet består av et diplom og kr 20.000. Det første NOPA-stipendet ble delt ut på by:Larm i 2014, og for første gang deles det ut på Vill Vill Vest i Bergen.

Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos. Årets jury består av Fredrik Saroea, Lasse Lokøy og Mari Kvien Brunvoll.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen