Safario mottok låtskriverstipend

Kacper Tratkowski mottok det første NOPA-stipendet på Vill Vill Vest.

Foto: Helge Brekke

– Det er veldig stort å få den muligheten, sier Kacper Tratkowski etter å ha mottatt stipendet.

– Jeg har søkt mange stipender og aldri fått. Og nå får jeg det uten å søke en gang, og da vet jeg at jeg kanskje gjør noe riktig. Det er gøy at folk tror på det.

Den 18 år gamle rapperen Kacper Tratkowski både skriver og produserer egne låter. Han har også bemerket seg som liveartist, og har varmet opp for Arif og Unge Ferrari. I 2017 ble han Ukas Urørt på NRK P3.

– Hva tenker du om at det er låtskrivere som har bestemt at du skal få stipendet?

– Det er det jeg setter så stor pris på. For de skjønner det så godt.

Juryens begrunnelse

Kacper Tratkowski

Kacper Tratkowski, aka Safario, var en umiddelbar favoritt for alle i juryen. Musikken framstår frisk, leken, variert og er preget av stor kunstnerisk kvalitet og særegenhet. Man finner også en rå og upolert dimensjon i hans musikk som biter i øret og som krever en annen form for oppmerksomhet som man kanskje ikke alltid er villig til å gi fra seg. Tratkowskis egenartede komposisjonsstil og smakfulle produksjon skiller seg ut i norsk sammenheng. 

Tekstene hans er morsomme og overraskende med smarte vendinger som føles viktige selv om de til tider kun oppmuntrer til dans og moshpit, en dualitet som passer perfekt inn i dagens popkultur.

Vi håper at stipendet vil bidra til økt låtskriving. Safario vil uten tvil betone norsk musikk i tiden fremover.

Om NOPA-stipendet

NOPA-stipendet gis til låtskrivere som kommer til å prege musikklivet fremover, og består av 20.000 kroner. Det første NOPA-stipendet ble delt ut på by:Larm i 2014, og for første gang deles det ut på Vill Vill Vest i Bergen.

Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos. Årets jury består av Fredrik Saroea, Lasse Lokøy og Mari Kvien Brunvoll.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen