Makosir og Ævestaden får NOPA-stipendet - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

Makosir og Ævestaden får NOPA-stipendet

NOPA-stipendet deles ut til unge låtskrivere som vi tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover.
Makosir
Foto: Frank Michaelsen

Vi har delt ut NOPA-stipender under by:larm i mange år, og vinnerlista inkluderer finfine navn som Aurora, Dagny, brenn, Niilas, og Charlotte dos Santos, den gang også disse var i sin spede begynnelse av karrieren.

Stipendet består av et diplom og kr 30.000.

De nominerte til stipendet er juryens utvalgte fra demoartistene på årets festival. Hvert år mottar by:Larm tusen demoer, og bylarm finner perlene blant disse demoene, og resultatet er altså juryens utvalg. Og blant de 18 som var på årets liste over juryens utvalgte fra by:Larm, har altså VÅR jury plukka ut to heldige vinnere, kremen av kremen.

Vi spør alltid ferske NOPA-medlemmer om å være med i juryen for NOPA-stipendet, og i juryen i år har vi Emilio Larrain (Philip Emilio), Phylis Boateng (Darkowah, vant NOPA-stipendet i fjor)), Synne Vorkinn (Synne Vo) og Preben Sælid Andersen ( Hajk, Death by Unga Bunga). I dag er det Preben og Phylis som er her, ønsk dem godt imot til scenen.

Juryens begrunnelser

Levina Storåkern, Kenneth Lien, Eir Vatn Strøm (Ævestaden)

Ævestaden var en tydelig favoritt blant alle i juryen. Med sin tydelige og originale identitet trollbandt de komiteen med sine folk-inspirerte melodier og organiske instrumentering. Låt- og tekstskrivingen oppleves som kontemporær, og dette i kombinasjon med de tradisjonelle elementene gjør at helheten fremstår som nyskapende og engasjerende. Bruken av både det svenske og det norske språket tilfører et mangfold til musikken, og sammen med de akrobatiske sprangene i komposisjonene, drømmer man seg bort i lydbildet.

Ved gjennomlytting glemte juryen for et øyeblikk selve vurderingsjobben som skulle gjøres, og vi fikk i stedet en ny favoritt i egne spillelister. Dette er en gruppe låtskrivere som allerede leverer en gjennomført pakke, og som vi tror kommer til å prege musikk-Norge i tiden fremover.

Vi gratulerer Levina Storåkern, Kenneth Lien og Eir Vatn Strøm med NOPA-stipendet 2022!

 

Patrick Makosir

Patrick Makosir kommer som et friskt tilskudd til den norske r&b-scenen. Med sine uanstrengte melodiføringer og emosjonelle tekster fyller han et tomrom i dagens populærmusikk vi sjeldent får oppleve. Sårbarheten i stemmen hans formidler personlige erfaringer til tross for ung alder, og i sin helhet fremstår musikken hans som både leken og gjennomført.

Det er ingen tvil om at Makosir er en låtskriver vi skulle ønske Norge hadde for flere år siden. Han etterlater en forfriskende følelse hos sine lyttere samtidig som vi blir kjent med ansiktet bak musikken. Vi har å gjøre med en nyskapende artist og låtskriver som har et godt øye og øre for samtiden. Det gledes over at han endelig har ankommet, og vi spår en lys fremtid.

Vi gratulerer Patrick Makosir med NOPA-stipendet 2022!

Foto: Frank Michaelsen

Se tidligere mottagere av stipendet her.

NOPA sitt program under by:Larm finner du her.