NOPA på by:Larm 2022 - NOPA
  • EN
  • Kalender 29

NOPA på by:Larm 2022

NOPA fortsetter sitt samarbeid med by:Larm – den norske musikkbransjens største møtepunkt.
2 Sei Selina bilde linje
NOPA er stolte av å presentere årets låtskriverprat med Sei Selina, i samtale med Daniela Reyes, på by:Larm 2022! Foto: Niels Windfeldt

Vi håper å treffe mange NOPA-medlemmer og tilknyttede på by:Larm.

Under festivalen presenterer vi følgende arrangementer:

Kan opphavere tjene på penger på strømming?
Tid:; Torsdag kl 13:00-13:45
Sted: Matsalen

I den gamle CD-økonomien kunne en låtskriver tjene til livets opphold ved å skrive sanger på en suksessrik norsk utgivelse. I dag, derimot, må man ha et svimlende antall millioner streams for å oppnå samme økonomiske resultat. I mange år har nye betalingsmodeller blitt diskutert, og strømmeøkonomien har til og med vært på høring i det britiske parlamentet. Likevel skjer det fint lite og betalingsmodellene forblir uforandret.

Er det mulig for opphavere å tjene penger på strømming? Må låtskrivere bare godta at tidene har forandret seg, eller finnes det lys i enden av tunellen?

Les mer på by:larms nettsider. 

Panelet består av:

  • Tobias Stenkjær (låtskriver og artist, DK)
  • Helienne Lindvall (låtskriver og president, ECSA)
  • Inger Elise Mey (avdelingsdirektør, Online Media TONO)
  • Modereres av Ole Henrik Antonsen (styreleder, NOPA)
I debatten møter du moderator Ole Henrik Antonsen (styreleder, NOPA), Tobias Stenkjær (låtskriver og artist, DK) og Helienne Lindvall (låtskriver og president, ECSA) + Inger Elise Mey (avdelingsdirektør, Online Media TONO).

Låtskriverprat med Sei Selina
Tid: Torsdag kl 10:00-10:45
Sted: Dansens Hus 1

NOPA er stolte av å presentere årets låtskriverprat med Sei Selina, i samtale med Daniela Reyes. Den Spellemann-vinnende Sei Selina har på kort tid fått mye oppmerksomhet av musikkmedier i inn- og utland.

24-åringen lager soulmusikk blandet med elektroniske elementer og rytmer fra sine afrikanske røtter. Hun er aktuell med sin debut-EP Him or Her, hvor hun har jobbet med produsenten Magnus Skylstad.

Etter å ha vært på Europa-turné som support for Aurora, tar Sei Selina turen til by:Larm. Vi gleder oss til å få innsikt i hennes kreative prosess og inspirasjonskilder.

Les mer på by:larms nettsider. 

Under årets låtskriverprat har Daniela Reyes fått gleden av å være intervjuer og samtalepartner til Sei Selina.

Utdeling av NOPA-stipendet
Tid: Torsdag kl 15:00-15:45
Sted: Pokalen

NOPA-stipendet deles ut til to unge låtskrivere som vi tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover. De nominerte til stipendet er selve essensen av by:Larm, nemlig demoartistene fra Jury´s Selection 2022 . Hvert år mottar by:Larm tusen demoer. En svært kompetent jury finner perlene blant disse demoene, og resultatet er juryens utvalg.

NOPA byr på pils og mineralvann, og vi gleder oss til å treffes og feire lovende låtskrivere med deg!

Les saken på by:larms nettsider. 

NOPA-stipendet deles ut til to unge låtskrivere som vi tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Her fra 2021 da stipendene gikk til Noah Emil Johansen (Whammyboy) og Phylis Ama Boateng (Darkowa).

My royalties got “lost in translation”
Tid: Fredag kl 12:00
Sted: Vulkan matsal

NOPAs styreleder Ole Henrik Antonsen deltar i dette panelet royalties og utbetaling i en globalisert tid.

Administrering av copyrights og royalty-utbetaling på tvers av landegrenser kan være kompliserte affærer. Digitaliseringen har gjort dette enda mer komplekst. Når rettighetssystemene ikke “snakker sammen” på tvers av landenes respektive musikkmarkeder kan vi oppleve at opphavernes inntekter forsvinner.

Hvor mye inntekt blir egentlig “lost in translation”?

Les mer på by:larms nettsider.

SPARWK presenterer: My royalties got “Lost in translation”.