L.U:N.A får NOPA-stipendet - NOPA
  • EN
  • Kalender 07

L.U:N.A får NOPA-stipendet

«Norge trenger L.U:N.A!»

LUNA11 Foto Alexander Vestnes
Mia Roussel er mottakeren av NOPA-stipendet og 40.000 kroner. Foto: Alexander Vestnes

Pasha, Lil Halima, Stine Andreassen (The Northern Belle/Silver Lining) og Pål Vindenes (Kakkmaddafakka) har plukket ut Mia Roussel som årets vinner av NOPA-stipendet. Stipendet er på 40.000 kroner og går til låtskrivere juryen tror kommer til å prege musikklivet fremover.

– Det er ubeskrivelig! Jeg hadde ikke ord da jeg ble overrasket med prisen! Det er så nært hjertet mitt, spesielt fordi det er en låtskriverpris. Jeg har skrevet siden jeg var 9 år gammel fordi det er en måte jeg får uttrykke meg selv på. NOPA er genialt for oss som lager musikk, så jeg er evig takknemlig, sier Roussel.

Stipendet har blitt delt ut på by:Larm siden 2014, og blant tidligere vinnere finner vi Aurora, Dagny, brenn. og Safario.

Ingen sjangerboks

Den bergensbaserte låtskriveren og artisten ble født i Chamonix, Frankrike, omringet av en familie med mye kreativitet. Hun flyttet til Bergen som syvåring, og de siste årene har hun laget musikk sammen med broren sin, Leo Roussel.

– Musikk er noe som alltid har truffet meg på en eller annen måte, siden jeg var liten. Lyden får en slags form eller en figur inne i hodet mitt. Musikk har alltid vært noe sentralt i hele familien min, og vi har alle vært heldige og fått hver vår unike kreative side, forteller hun.

Forrige uke slapp hun singelen ASP, som til slutt skal bli en del av hennes første EP.

– Jeg har ofte sagt i intervjuer at L.U:N.A ikke skal bli satt inn i en boks når det gjelder sjanger, dermed kan jeg si at dette er en fin introduksjon til EP-en, samtidig som det kommer twister som man kanskje ikke hadde forventet. Keep yourself on your toes!

Juryens begrunnelse:

Mia Roussel tok oss på senga med sin nydelige sløye stemme, helhetlige uttrykk og deilige beats produsert av broren Leo Roussel. Vi digger at hun tar seg tid til å finne ut hvem hun er som komponist og låtskriver under artistnavnet L.U:N.A og hun er langt på vei mot stjernene med sitt internasjonale sound på norsk, som flørter med hennes franske røtter. Tekstene skildrer hverdagen og hun er ikke redd for å være sårbar, noe som gjør det lett å relatere til det hun skriver om. I tillegg klarer hun å holde det lekent, slik at man får lyst til å synge og danse med. En uslåelig kombo!

Juryen håper at prispengene kan gi henne mer tid til å jobbe med musikken sin slik at hun kan fortsette å vokse som komponist og låtskriver. Norge trenger L.U:N.A!