-Jeg brenner for musikk til barn! - NOPA
  • EN
  • Kalender 26

-Jeg brenner for musikk til barn!

Tone Hulbækmo mottar kr 50.000 fra Kardemommestipendet for å komponere musikk til tekster av Gro Dahle. Stipendet er er en gave fra Thorbjørn Egners familie.
Tone Hulbækmo er stolt og overrasket mottager av Kardemommestipendet. Her sammen med Bjørn Egner og Turi Egner Olderheim. Foto: Frank Michaelsen.

På vei til et radiointervju med NRK overrasket vi Hulbækmo med diplom og blomster. “Dette setter jeg så ulidelig pris på! Det er ærefullt. Og så i ånden etter Thorbjørn da …”, reflekterer hun. Hulbækmo forteller oss at hun i mange år har ønsket å samarbeide med Gro Dahle og lage musikk til noen av hennes tekster, og er beæret over å motta Kardemommestipendet for dette prosjektet.

Stipendet skal brukes til å skape en musikkforestilling for barn, der det tekstlige materialet bygger på diktsamlingen «Håpe sa gåsa» av Gro Dahle. Musikken skal gjenspeile det som tekstene inneholder av alvor, humor, fantasi og underfundighet, og ha med seg elementer fra folkemusikk, verdensmusikk, visepop og kabaret. Hun ønsker å presentere sjeldnere tradisjonelle instrumenter brukt på nye måter, og er opptatt av at musikken ikke skal være enkel bare fordi det er barnemusikk: «De har åpnere ører enn mange voksne».

Vi gratulerer Tone Hulbækmo med Kardemommestipendet!

Liste over tidligere mottagere av Kardemommestipendet her.