God sommer! - NOPA
  • EN
  • Kalender 24

God sommer!

Les styreleders sommerhilsen til NOPAs medlemmer, som naturlig nok handler en del om siste ukers dramatikk i Kulturdepartementet.
OleHenrik_6kvad
Foto: Anne Valeur

Kjære NOPA-medlemmer.

Våren og forsommeren er alltid en hektisk periode i organisasjonslivet, der en rekke årsmøter, generalforsamlinger og sosiale tilstellinger skal avvikles og besøkes. I år har det imidlertid vært mer action enn normalt.

9. juni kom den etterlengtede «kunstnermeldingen»; stortingsmeldingen om kunstnerøkonomi som kulturdepartementet har jobbet med i mange år. Denne meldingen var ment å gi svar på en rekke spørsmål, men for musikkfeltet var det skuffende lesning.
Samtidig ble også medlemmene i utvalget som skal «gjøre en helhetlig gjennomgang av den norske musikkbransjen» offentliggjort. Selv om det er samlet mye kompetanse i utvalget som skal skrive den første NOUen om norsk musikkliv, har departementet utelatt viktige deler av musikkbransjen.

Det gjør denne NOUen til en tapt mulighet for å øke politikere og embetsverks kunnskap om musikkbransjen, der den er lavest. Det er veldig synd.

NOPA har derfor jobbet hardt for å få komplettert utvalget med flere medlemmer som kan rette opp balansen. Stortingsrepresentant Tage Pettersen har stilt spørsmål til Kulturministeren om dette, og et møte med politisk ledelse i departementet var avtalt i forrige uke. Det ble av naturlige årsaker avlyst etter Trettebergstuens dramatiske avgang.

Nå har vi fått ny kulturminister, Lubna Jaffery, som jeg gleder meg veldig til å lære bedre å kjenne. Hun har hatt en rekke styreverv innenfor kulturlivet, i et bredt utvalg sjangere som NOPA representerer – og har sågar vært gjest på NOPAs legendariske julebord som statssekretær!

I min bok lover det også godt at hun egentlig hadde planlagt tur til Roskilde for å se Karpe (som måtte kanselleres da hun ble kulturminister). Vi i NOPA ønsker Jaffery og den nye statssekretæren Even Aleksander Hagen lykke til i arbeidet!

God sommer!

Ole Henrik Antonsen

Styreleder, NOPA