Erfaringer fra mentorordningen - NOPA
  • EN
  • Kalender 23

Erfaringer fra mentorordningen

– Mer av sånne tiltak!
Design uten navn (9)

Vi ser med glede at flere medlemmer benytter seg av vårt tilbud om mentorordning. Fremover kutter vi egenandelen, slik at du kan benytte deg av medlemstilbudet gratis.

Vi har inngått et samarbeid med Norsk Komponistforening, og har nå over 150 mentorer med ulik spisskompetanse – slik at du kan finne den mentoren som passer dine behov. Se alle mentorene og søk om å delta i ordningen her.

– Mer av sånne tiltak

Trond Helge Bårdsen og Asbjørn Ribe er midt i sitt mentorforløp nå, og vi tok en prat med dem for å høre hvordan det gikk.

Hva har du brukt mentorordningen til?

BAARDSEN: Jeg kontaktet Asbjørn Ribe fordi jeg synes han er en flink fyr og han har kommet en del lengre enn meg som artist. Han befinner seg også i et noenlunde likt musikalsk landskap som det jeg strekker meg mot. Jeg synes også at han skriver veldig bra tekster og tenkte at HAN kunne det vært interessant å få noen gode råd av.

RIBE: Jeg ble først veldig glad og beæret for å bli spurt, så kom den sedvanlige tvilen om hva man kan lære andre egentlig, men så tenkte jeg at dette er jo først og fremst en måte å utvikle seg på for meg også. Hvordan skriver Baardsen, hvordan tenker han – og hvordan kan jeg formidle mine tanker om låtskriving til en annen – tanker som jo som regel bare får utfolde seg inne i mitt eget hode?! Det å få bruke min magefølelse og idealer på en annens låter, var en besnærende og fristende mulighet.

Hva synes du om tilbudet?

BAARDSEN: Det er for det første veldig hyggelig å bli kjent med kollegaer på en litt nærere måte enn man blir om man f.eks “bare” treffes på et bransjetreff. For det andre så er det spennende å høre hvordan de gjør ting, hvordan de tenker og ikke minst det å få feedback på musikken man holder på med å lage.

RIBE: Jeg likte dette veldig godt. Jag tenkte vel ikke på min rolle som «mentor» , men snarere at vi skrev sammen, i hans låtunivers. Og prosessen kunne like gjerne vært reversert – at han mentorerte meg. For dette tror jeg nesten alle kunne hatt godt av, og jeg var takknemlig for at Baardsen var så åpen og modig. Og lot meg fikle med hans sanger. Jeg må si at slike ideer fra NOPA er helt i min gate, det å utfordre våre vante mønster og måter. Mer av sånne tiltak!