Debuterte som filmkomponist på Berlinalen - NOPA
  • EN
  • Kalender 14

Debuterte som filmkomponist på Berlinalen

Juno Jensen har laget musikken til She-Pack, som ble vist i Berlin denne uka.

NORWAY-HOUSE-BERLINALEN-2019-04-FOTO-THOMAS-KOLBEIN-BJORK-OLSEN-BERLINKONTORET

Kortfilmen She-Pack var en av 25 norske filmer som ble vist på den internasjonale filmfestivalen i Berlin. NOPA-medlem Juno Jensen har laget musikken til filmen – hennes aller første arbeid som filmkomponist.

She-Pack er avgangsfilmen til regissør Fanny Ovesen, som har gått på Den norske filmskolen. Produksjonsteamet er det første temaet på filmskolen hvor alle i crewet er kvinner. Ovesen var derfor på jakt etter en kvinnelig komponist til filmen.

Hun kontaktet Koso, et kreativt kollektiv, plateselskap og klubbkonsept i Oslo. Og nettopp slik fant de frem til hverandre, for Juno er nemlig initiativtaker til Koso.

– Hun spurte om vi hadde noen filmkomponister, og på det tidspunktet hadde jeg tenkt mye på å lage musikk til film.

– Det var en veldig fin tillit å få, men også utfordrende og skummelt. Det har jo leda oss hit, og det er kjempespennende å ha sin første kortfilm som komponist på Berlinalen. Jeg kunne ikke drømt om det, sier Jensen.

Ulveflokk

I filmen befinner vi oss i en barnebursdag for jenter i 11-årsalderen. Bursdagen holdes i en svømmehall, og snart finner jentene ut at de skal teste grensene sine.

– Ideen til filmen kom fra at de hadde måttet legge lokk på seg som små barn, fordi det er forventet å oppføre seg på en spesifikk måte. Det kan jo føre til ‘rage’, og derav tittelen She-Pack, som spiller på ‘Wolf Pack’, sier hun.

Jensen fikk i oppgave å lage musikalske temaer til hovedrollen, som skal ta opp kampen med alfahunnen.

– Hun går gjennom en utvikling. Så jeg gikk fra å skulle lage barnedisco til scoremusikk til ravemusikk.

ga mersmak

Jensen fikk reisestipend fra NOPA for å dra til Berlin og delta på Nordic Film Music Days. Sammen med komponister fra Norden deltok hun på workshops, foredrag og speed meetings med regissører og produsenter.

– Har du lyst til å holde på med dette videre?

– Jeg elsker jo film og har studert film. Jeg ser ikke bort ifra at dette er noe jeg kan peile meg inn på. Det ga mersmak, sier hun.

Den norske delegasjonen på Nordic Film Music Days. Foto: Marthe Vee