Debuterte med filmmusikk - NOPA
  • EN
  • Kalender 24

Debuterte med filmmusikk

Fikk oppdrag på NOPA-arrangement i Berlin.
Bendik Baksaas

Bendik Baksaas møtte filmregissør Mona Hoel under Berlinalen – på en speed meeting i regi av NOPA og søsterforeningene. Det møtet skaffet Baksaas sin aller første filmmusikkjobb.

– Det var jo en megasuksess for min del, sier han.

RØFT UTTRYKK

«Skal dere gå allerede?» er en uavhengig norsk spillefilm, og hadde premiere på Oslo Pix i juni. Hoels første film, «Når nettene blir lange», kan sies å være den eneste norske dogmefilmen. I hennes siste film tar hun en av karakterene med seg videre.

– Mona har et røft uttrykk som passer meg veldig bra. Hun kjente til musikken min fra før, og var innenforstått med uttrykket mitt. Så vi kom i gang ganske kjapt, og var gira på å jobbe sammen umiddelbart, forteller han.

Selve arbeidsprosessen var i et tett team over en kort periode, og filmen var allerede landet da Baksaas skulle starte å komponere.

– Arbeidsprosessen var veldig morsomt og egentlig veldig atypisk for filmmusikk. Men for meg var dette en veldig fin inngang, hvor man kan prøve og feile og finne frem til et felles referansespråk, sier han.

arrangeres i 2020

Nordic Film Music Days arrangeres også i 2020 i forbindelse med Berlinalen, hvor det vil være mulig for NOPA-medlemmer å søke om reisestøtte. Følg med for program og datoer! Se tidligere program her.

Se bilder fra Nordic Film Music Days 2019 her

Foto: Thomas Olsen