Åndsverkloven 2018 er lansert

Les den elektroniske versjonen her – eller bestill ditt eget eksemplar!

Gjennom kampanjen Åndsverkloven2018 har NOPA, sammen med artistene, filmskaperne, skuespillerne og designerene, fremmet kunstnernes krav til den nye åndsverkloven.

– Det er en glede å kunne presentere boken om åndsverkloven under Arendalsuka. Med boken markerer vi en ny start for norske kunstneres viktigste lov, og den vil for ettertiden stå som et dokument over resultatet av tre års hard kamp for en rettferdig åndsverklov, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Da åndsverkloven skulle skrives på nytt for første gang på 60 år, bestemte vi oss for å gi ut vår egen versjon. Vi ba kunstnere om å komme med deres ønsker og tanker om den nye loven – og til sammen har over 50 norske kunstnere bidratt med fotnoter til boken.

Bestill boken

Last ned den elektroniske versjonen

Lanseringen av Åndsverkloven 2018 ble holdt på snekka til Kunstnernettverket under Arendalsuka. Foto: Marthe Vee

kunstnernes kamp

Freddy André Øvstegård fra familie- og kulturkomiteen tok imot boken på vegne av komiteen. NOPA har hatt flere møter med komiteen, for å sikre at opphavernes stemmer ble hørt i saken.

– Hadde boken noe å si i innspurten av arbeidet med åndsverkloven?

– Jeg gledet meg veldig til å boken, etter at vi avklart en del seiere. Også var det bra at man hadde den kampanjen i innspurten, fordi det ga nok det siste pushet vi trengte. Kunstnernes innsats i denne kampen har vært helt avgjørende, sier han.

Les også: – En stor seier for kunstnerne

Hele kunstfeltet samlet

NOPA og GramArt var sammen med Norske filmregissører, Norsk Skuespillerforbund og Grafill initiativtagere til boken Åndsverkloven 2018 som skulle gi norske kunstnere mulighet til å uttrykke for viktig åndsverkloven er for dem i deres daglige virke.

– Vi er stolte over at samarbeidet mellom kunstnerorganisasjonene i Norge har ført frem, og vi mener at det enorme engasjementet som norske kunstnere har vist i arbeidet med åndsverkloven vil gi ringvirkninger i lang tid fremover, sier Knut Alfsen fra Skuespillerforbundet.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen