Vigdis Hjorth og Myra til Havna - NOPA
  • EN
  • Kalender 30

Vigdis Hjorth og Myra til Havna

Det første slippet til NOPA-seminaret på Tjøme er ute.

Myra Vigdis NOPA front
Myra (t.h) og Vigdis Hjorth (t.v). Design: JahJah studio

Virkelighet som råstoff, en samtale mellom Vigdis Hjorth og Myra, ledet av Nazneen Khan-Østrem.

Vigdis Hjorth er en prisvinnende forfatter fra Oslo og sentral skikkelse i norsk samtidslitteratur. Hun skriver eksistensialistiske verk om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Hennes største salgssuksess og kritikerfavoritt, Arv og Miljø (2016), markerte henne som en uredd politisk forfatter.

Regina Tucker, bedre kjent som Myra, er en bergensk artist og låtskriver innenfor hip-hop og RnB-segmentet. Hennes nyeste låt «Hjemløs i egen by» handler om å aldri finne helt plass i selvet og verden rundt. Ruben Gran sa om låten at «Myra har vel aldri vært like avkledd som her, og deler fra sitt innerste og dunkleste. Slikt kan oppleves invaderende. I Myras tilfelle føles det bare som en tillitserklæring».

Nazneen Khan-Østrem er britisk-norsk forfatter, statsviter og forlagsredaktør. Hun har vært programleder for NRK2s musikkprogram M, utenriksjournalist i Dagens Næringsliv og var i flere år høgskolelektor i journalistikk på Oslomet. Hun er også forfatteren av de kritikerroste bøkene London (2019) og Min Hellige Kamp (2005).

På Havna vil de diskutere forholdet mellom virkelighet og fiksjon og hvordan deres kunstneriske virksomheter påvirkes av virkelige forhold og deres personlige erfaringer.