Takk for nå, Arendalsuka! - NOPA
  • EN
  • Kalender 04

Takk for nå, Arendalsuka!

Les om aktivitetene NOPA hadde under Arendalsuka i år.
Arendalsuka 2022 – SMB
Styreleder Ole Henrik Antonsen på scenen sammen med Larry Bringsjord (GramArt) under debattinnledning på Arendalsuka 2022.

Arendalsuka 2022 ble arrangert fra 15. til 19. august. Dette er et av årets høydepunkter for alle som er engasjert i samfunnsdebatten. For NOPA har dette blitt en stadig viktigere arena, og i år arrangerte vi for første gang en egen paneldebatt.

Sammen med Gramart, FONO og Musikkforleggerne spurte vi: «Hvorfor hører vi stadig mindre norsk musikk når utlandet trykker den til sitt bryst?». Mange av våre medlemmer kjenner problemstillingen godt. Til tross for at Norge har noen få opphavere og artister som gjør det ekstremt bra, opplever det store flertall – også profilerte med suksess i konsertmarkedet – lite uttelling i strømmetjenestene. Tall IFPI samler inn globalt viser at Norge ligger dårligst an av alle land vi liker å sammenligne oss med. Det bør vi som nasjon selvsagt ikke være bekjent av, og NOPA foreslår derfor å sette inn tiltak som stimulerer til mer bruk av vår egen musikk.

I debatten, som ble ledet av Stein Bjelland, utfordret vi fire stortingspolitikere fra Familie- og kulturkomiteen på nettopp dette. Se arrangementet her. 

NOPA, Musikkforleggerne, FONO og GramArt inviterte til debatt under Arendalsuka.

Under Arendalsukas første dag deltok NOPAs styreleder i Kulturrådets panel «Digitalisering av kunst og kultur: Mer tilgjengelighet eller økte forskjeller?». Dette arrangementet kan du se her. 

Fra Kulturrådets debatt «Digitalisering av kunst og kultur: mer tilgjengelighet eller økte forskjeller?»

NOPA er engasjert i Kunstnernettverket som arrangerte «Sterkere tilbake! Hvordan styrke kunstens posisjon og kunstnernes virke» torsdag kl 12.00. Etter denne debatten flyttet vi oss til Arendal Kunstforening og panelet «Kunstnernes dom». Der ledet NOPAs styreleder en diskusjon der representanter fra de ulike kunstfeltene oppsummerte hvordan de tolket det politikerne sa i debatten tidligere på dagen. Denne diskusjonen kan du se i videoen under.

Panelet som gav «Kunstnernes dom».
· Jørgen Karlstrøm for kunstfeltet musikk (Norsk Komponistforening)
· Geir Egil Bergjord for det kunstfeltet visuell (NBK)
· Elisabeth O. Sjaastad for kunstfeltet film (Norske Filmforbund)
· Kristine Karåla Øren for kunstfeltet scene (Norske Dansekunstnere)
· Ellisiv Lindkvist for kunstfeltet litteratur ( Dramatikerforbundet)

Takk for denne gang, Arendalsuka!