Spill norsk-festivalen arrangeres til høsten - NOPA
  • EN
  • Kalender 27

Spill norsk-festivalen arrangeres til høsten

Covid-19 satte en stopper for Spill norsk, men nå er det klart for festival til høsten.
Stine kunstnerisk ansvarlig Fotograf Thomas André Syvertsen

– Hele Norge er utsultet på kultur, og i et hav av avlysninger, er vi skikkelig glade for å kunne dele nyheten om at Spill norsk ikke er blant dem, sier kunstnerisk leder, Stine W. Torbergsen.

Spill norsk skulle vært arrangert i mars, midt i utbruddet av koronapandemien. Festivalen er et samarbeid mellom NOPA og Norsk Komponistforening og kommuner rundt om i hele Norge. Dette er tredje året på rad festivalen arrangeres, og blant årets arrangører finner vi Alta, Åfjord, Røst, Lyngdal, Stad og Nesodden. Spill norsk skal løfte frem norsk musikk på alle språk og i alle sjangre.

Spill norsk-måned

I stedet for en Spill norsk-uke, vil festivalen nå gå over en hel måned – med startskudd i starten av september. De fleste konsertene som opprinnelig sto på programmet tas med videre, med unntak av noen større produksjoner – på grunn av smittevern. På programmet står lokale låtskrivere og komponister, artister, utøvere og band, men også aktiviteter som låtskriverkonkurranse og kurs.

– Vi er veldig glade for å spille på lag med kommunene som har tatt grep over situasjonen og gjenskaper Spill norsk-festivalen i månedsskiftet august september. Når samfunnet sakte, men sikkert kan åpne opp for samvær og samhandling, er det spesielt viktig at vår egen musikk – skapt av norske komponister, låtskrivere og tekstforfattere, er blant de første som fremføres på norske konsertarenaer. Vi gleder oss til kortreist, norsk musikk, fremført for publikum på lokale scener rundt om i landet, sier Jørgen Karlstrøm, styreleder i Norsk Komponistforening.

– NOPA ønsker å løfte norsk musikk, og Spill norsk er en ypperlig måte å vise frem de lokale talentene som finnes i alle kriker og kroker i landet, sier Ole Henrik Antonsen, styreleder i NOPA.

Om Spill norsk

Festivalen Spill norsk arrangeres for tredje gang i Norge, i uke 36, 37 og 38. Torodd Wigum og Stine W. Torbergsen er kunstneriske ledere for festivalen, og arrangører er NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere og Norsk Komponistforening. Spill norsk henter inspirasjon fra Spil Dansk Ugen – det danske musikklivets festuke. I 2020 feirer Spil Dansk 20 år.