Søk om residensopphold i Europa! - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

Søk om residensopphold i Europa!

Ny utlysning i "Culture Moves Europe".
Culture moves europe

Låtskrivere og andre kulturaktører kan nå søke EU om midler til residensopphold i alle EU-land. Oppholdet må være på minimum 7 netter og man må ha en samarbeidspartner i landet man ønsker å dra til.

Flere NOPA-medlemmer har allerede mottatt slike midler.

GÅ HIT FOR Å SØKE!

NOPA er ikke deltaker i disse prosjektene, men vi oppfordrer interesserte medlemmer til å benytte ordningen. Dersom dere har spørsmål kan dere også kontakte NOPA-medlem og rådgiver Åsmund Prytz på telefon 97184013 eller e-post prytzas@gmail.com.

Åsmund har selv deltatt i et residensprogram med Romania, der han som låtskriver og artist mottok stipend og var en uke i Romania i oktober 2023. Residensoppholdet var finansiert av EØS-midler. 

Foto: Anne Valeur

“Jeg hadde en helt super uke i Romania der jeg jobbet sammen med den rumenske kunstneren Alexandra Croituro med å lage et nytt cover til en ny låt fra bandet jeg spiller i. I løpet av uka hadde jeg og mange lærerike samtaler med Alexandras mann, den rumenske rockegitaristen Adrian Popescu – om utstyr og generell musiknerding. Helt topp!” sier Åsmund om oppholdet.

Den spesifikke ordningen for Romania er avsluttet nå, men NOPA håper det vil bli nye utlysninger i fremtiden.