Skal lage musikk i LA

Magnus Bertelsen og Matilda Gressberg er plukket ut til låtskrivercampen i Los Angeles.

For første gang arrangeres Nordic Music Explorers i Los Angeles. I løpet av én uke i november vil flere nordiske talenter få muligheten til å dra til LA for å spille inn musikk og samarbeide med noen av de fremste amerikanske låtskriverne og produsentene.

Campen arrangeres av Nordic LA, et nordisk kompetansenettverk i Los Angeles.

– Vi ønsker å løfte nivået på nordiske talenter i Los Angeles. Kort sagt ønsker vi å vekke en interesse i dem, slik at de ser at det faktisk er mulig å slå gjennom i USA, sier Kristian Riis fra Nordic LA.

FÅR REISESTØTTE

NOPA gir reisestøtte til to av sine medlemmer, og i år er det Magnus Bertelsen og Matilda Gressberg som har fått muligheten til å delta. De er plukket ut av en jury, som består av Lars Hustoft, Anne Judith Stokke Wik og Kim Ofstad.

Matilda Gressberg har erfaring fra flere låtskrivercamper, blant annet By:Songs og Arctic Rights’ låtskrivercamp.

– Før syns jeg at det å ha god tid og jobbe i eget tempo var bedre enn å ha et begrenset antall timer. Men så var jeg på Arctic Rights-campen, og det var en veldig god opplevelse. Det var en god sammensetning av mennesker, og ikke minst at jeg hadde opparbeida meg mer erfaring. Jeg var tryggere generelt, og den usikkerheten på at man skulle klare å få til noe på en dag har forsvunnet, sier hun.

På låtskrivercampen til Arctic Rights ble hun satt sammen i team med nettopp Magnus Bertelsen.

– Det ekstra gøy at den andre deltakeren er Magnus, som jeg kjenner godt, og som jeg er glad i å både være sammen med og jobbe med, sier hun.

Hvilke forventninger har du?

– Vi har fått navn på folk vi skal jobbe med, og ut ifra det, tror jeg det kommer til å bli en god blanding av stiler, sjangere og folk. Jeg håper at det blir en god kreativ match og kan komme opp med ting som man kanskje ikke kommer på her hjemme, sier hun.

De andre nordiske deltagerne er Engelina Andrina (DK), Casper Østergaard (DK), Tiina Vainikainen (FIN) og Daniel Helenius (FIN).

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Del dette innlegget

Tilbake til toppen