Lager korverk med Kardemommestipend

Hilde Marie Munroe Kjersem fikk arbeidsstipend.

Kardemommestipendet er en gave fra Egner-familien, og skal bidra til at det skapes mer musikk. Årets stipend skal deles ut under NOPAs priskonsert, 5. november på Cosmopolite Scene i Oslo.

Søknadsfrist er 25. april – søk her!

I 2018 ble Hilde Marie Munroe Kjersem og Kristin Asbjørnsen tildelt hvert sitt arbeidsstipend på 50.000 kroner, samt et diplom laget av Thorbjørn Egner.

Kjersem er nå i gang med prosjektet sitt.

– Jeg kaller det for et korverk fordi det er basert på flere stemmer, men det er ikke et korverk i det formatet vi normalt kjenner. I dag er vel alle disse grensene blåst over ende.

– Det var en skriveteknikk som oppsto da jeg holdt på med en av de første platene mine. Jeg lekte meg med stemmer og laget flere passasjer.

krysser grenser

Kjersem har røttene sine i jazztradisjonen, og har gitt ut totalt fem soloalbum, samt tre album i Jon Eberson Group. De senere åra har hun beveget seg mot popen.

– For min del var det en grense jeg måtte over, fordi jeg kom fra jazzmiljøet. Man har jo alle en slags grense man ikke går over.

– Kan du si noe om teksten du skal skrive?

– Teksten kommer til å ha sitt eget liv, og være som en sammenhengende fortelling. Jeg jobber med den nå, og planen er at den skal gis ut i en booklet – slik som ofte fulgte med da man kjøpte plater før. Kanskje leste man teksten til og med før man lytta til musikken.

fikk møte egner-familien

Da Kristin Asbjørnsen fikk tildelt Kardemommestipendet under NOPAs priskonsert i 2018, fikk hun også møte Egner-familien.

– Det var så fint å personlig få møte Egner familien, gjennom tre av barna. De møtte meg med så god varme, og viste så genuin interesse for musikken og mine bevegelser videre.

– Jeg har jo selv vokst opp med Thorbjørn Egners verden, og de siste årene har jeg selv blitt påminnet sangskatten på nytt gjennom å selv få en datter. Hennes navn Mali betyr flodhest på det vestafrikanske språket bambara, og «Dyrene i Afrika» og verset om flodhesten som slår tromme ved å dunke seg på magen ble selvfølgelig sunget i hennes barnedåp, sier hun.

Asbjørnsen er nå i gang med sitt prosjekt, flere norskspråklige sanger i tillegg til utviklingen av trioen hennes med den gambiske koraspilleren Suntou Susso og gitarist Olav Torget.

– Jeg kjenner meg glad og takknemlig for å få bli med i veven av flotte låtskrivere som har fått prisen før meg. Det varmer å bli sett og anerkjent av sine egne! Og jeg var spesielt glad for at stipendet var en påskjønnelse for mitt arbeidet, og min måte å jobbe på – over tid. 

Kristin Asbjørnsen og Egner-familien. Foto: Christoffer Krook

Del dette innlegget

Tilbake til toppen