Se populært foredrag - NOPA
  • EN
  • Kalender 26

Se populært foredrag

Jo Skaansar fikk veldig god respons på «Bedragersyndromet hos musikere». Du kan se foredraget på NOPAs Facebookside ut februar!
Jo Skaansar
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Mange høytpresterende mennesker strever med en intens, skjult mistillit til egne ferdigheter – en følelse av at man har lurt andre til å tro at man er kompetent, og en frykt for å bli avslørt som en bedrager.

Dette fenomenet kalles bedragersyndromet (impostor syndrome). Psykolog og musiker Jo Skaansar holdt et foredrag i januar om bedragersyndromet som engasjerte mange. Skaansar fikk mange spørsmål å besvare på slutten av sendingen.

 

Skjermdump
Om foredragsholder:
Jo Fougner Skaansar (f. 1984) er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Han jobber med band og artister i inn- og utland, mest innen innen jazz og folkemusikk. Jo har gitt ut to album under eget navn (siste utgivelse er «Fange av mi tid» fra 2019), og har ellers medvirket som el- og kontrabassist på over 50 plateutgivelser. Han har spilt med artister som Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Trygve Seim, Sinikka Langeland, Gjermund Larsen, Beady Belle, Jon Christensen, Steve Dobrogosz, Trondheim Jazzorkester og Hot Club de Norvege. Skaansar jobber som klinisk psykolog ved Akershus Universitetssykehus og har dessuten vært gjesteforsker ved RITMO Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse ved Universitetet i Oslo.