Sara Fjeldvær og Primz fikk NOPA-stipendet - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

Sara Fjeldvær og Primz fikk NOPA-stipendet

NOPA-stipendet deles ut til unge låtskrivere som vi tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover.
red IMG_5138 kopi
NOPA-stipendet deles ut til to unge låtskrivere som vi tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover. I 2023 gikk stipendene til Sara Fjeldvær og Primz.

NOPA-stipendet deles ut til to unge låtskrivere som vi tror kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Vi har delt ut NOPA-stipender under bylarm i mange år, og vinnerlista inkluderer finfine navn som Aurora, Dagny, brenn, Niilas, og Charlotte dos Santos, den gang også disse var i sin spede begynnelse av karrieren.

Stipendet er på kr 30.000.

Utdelingen skjer under et eget arrangement på by:Larm torsdag 14. september klokken 15 på Pokalen / Vulkan.

Sara Fjeldvær

Sara Fjeldvær ga flere av jurymedlemmene hakeslepp ved første gjennomlytting. Musikken er kanskje vanskelig å plassere sjangermessig, men Sara fremstår selvsikker, tydelig og skarp. Den naturlige, kraftfulle stemmen kaster oss inn i Saras sjelfulle univers, hvor tekstene og historiefortellingen viser seg å stå minst like sterkt som vokalprestasjonene.

Låtmaterialet som er tilgjengelig for juryen viser stor bredde og kreativitet, og den unge artisten skriver med en ektefølt erfaring og modenhet. Sara våger å legge teksten langt frem i formidlingen, og nærmest maner frem ordene, slik at vi blir nysgjerrige og lyttende til hva hun har å si. Dette er helt klart en låtskriver som viser råhet og nerve, og som i tillegg besitter stemmen til å formidle både nært, sårt, stort og følelsesladd. Vi er sikre på at dette er en låtskriver som vil trollbinde et stort publikum i årene fremover.

Vi gratulerer Sara Fjeldvær med NOPA-stipendet 2023!

Vi gratulerer Sara Fjeldvær med NOPA-stipendet 2023!

PRIMZ 

Pascal Rwima Mpararo imponerer med sine varme og fengende melodier og juryen forsto raskt hvorfor denne låtskriveren blir kalt “Mr. Melodieux”. Primz kom som et frisk pust til den norske musikkscenen da han slapp sin første singel i 2021. Han har på kort tid sluppet et bemerkelsesverdig album hvor han tydelig presenterer sin unike karakter.

Primz representerer noe helt særegent og blåste juryen av banen med sin lekne afro-inspirerte sound i kombinasjon med tekster på norsk.

Han løftet umiddelbart stemningen i rommet og vi kan ikke se bort fra hans internasjonale potensial.

Vi håper dette stipendet gir rom for Primz sin utvikling som låtskriver og vi ser frem til å følge med på hans musikalske reise. Vi gratulerer Pascal Rwima Mpararo med NOPA stipend 2023!

Vi gratulerer Primz med NOPA-stipendet 2023!