• EN
  • Kalender 23

Samler Emir, Myra og Thea Hjelmeland på Vill Vill Vest

Vi skal besøke universet til tre ulike musikkskapere.

Collage2

Hvordan de skriver sine låter og hvilke valg de tar underveis? Hvor finner de inspirasjon, hva ønsker de å formidle og hvilke råd ønsker de å gi andre?

Torsdag 26. september setter NOPA fokus på det skapende universitet på musikkfestivalen Vill Vill Vest i Bergen.

Vi tilbyr gratis delegatpass til medlemmer som bor i Hordaland. Send en e-post til lasse.lokoy@nopa.no, om du ønsker pass.

Temaet for årets konferanse er dynamikken mellom undergunnskultur og mainstream: “Subculture / Mainstream”. Du kan også lære om synkronisering (hvordan plassere musikk til film/TV), få tips til klimatiltak innenfor musikkbransjen og lære mer om musikkforlag. Ikke minst kan du knytte kontakter i musikkmiljøet i Bergen og i Norge.

Fra administrasjonen deltar Trine M. Jacobsen, Marthe Vee og Lasse Lokøy. Vi håper å se deg der!

Torsdag, 26. september
2:00 pm2:45 Auditoriet

Myra 

Med sin uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har Myra (Regina Tucker) etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Det hele startet da hun ville legge ut sin første låt «Hold An» på SoundCloud, og Leo Ajkics erklæring på sosiale medier om at «Bransjen sover, men våkner snart». Dette førte bl.a. til at Dagbladet og Bergens Tidende skrev dyptgående artikler om henne, og by:Larm øyeblikkelig sikret seg henne til programmet sitt. Siden da har hun spilt klubbkonserter over hele Norge, og store festivaler inkludert Bergenfest, Kadetten, Vinjerock, Skral, Utkant, Heim og Øyafestivalen. At hun fikk i oppdrag å synge Bergens nasjonalsang «Nystemten» før Cecilia Brækhus gikk inn i ringen på Koengen i Bergen forteller litt om hvor fort folk har fått øynene opp for Myra. I mars slapp hun singelen «Stylist», etterfulgt av «Dette er mitt navn» i juni, før debutalbumet kommer på sen-høsten 2019.

Thea Hjelmeland

NOPA-medlem Thea Hjelmeland frå Førde er artist, multi-instrumentalist, komponist og tekstforfattar. Ho har gjeve ut tre soloalbum, er tildelt to Spellemannprisar, og komponerer også musikk for teater og film.

Emir Hindic

Det siste året har det vært tilsynelatende stille fra 26 år gamle EMIR fra Bergen, men bak kulissene har det gått på høygir. Det har snart gått ett år siden han slapp det Spellemann-vinnende debutalbumet «Mer av deg», og mens han har spilt konserter med Sushi x Kobe på store festivalscener som Roskilde og Øyafestivalen, har han brukt mesteparten av tiden i studio for å skrive ny musikk. Emir Hindic og gruppen Softcore Untd. var mottaker av NOPA-stipendet 2018:

«Med kontrasterende vokaler fra Andreas Høvset og Emir Hindic legger de både et unikt og innovativt landskap foran seg, forsterket av produksjonen til Vetle Junker og Mathias Humlen.»