Rådgivningstelefon for seksuell trakassering

I dag åpnet Balansekunsts rådgivningstelefon for deg som har opplevd eller vært vitne til seksuell trakassering i kulturlivet.

Telefontjenesten er gratis, og er ment å være et lavterskeltilbud for de som arbeider i kulturlivet. NOPA har, sammen med flere andre musikkorganisasjoner, samarbeidet med Balansekunst for å åpne denne telefontjenesten, i kjølvannet av #metoo.

– Vi har samarbeidet med Balansekunst om denne tjenesten, fordi vi ser at det er et umiddelbart behov. Komponister og tekstforfattere er frilansere, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Ring veiledningstelefonen på: 940 87 929

Tjenesten er åpen tirsdager og torsdager fra kl. 12.00 til 15.00. 

Telefonen besvares av Advokatene Graasvold & Stenvaag AS, som kan hjelpe deg med veiledning i saken. Advokatene har taushetsplikt, og det er mulig å være anonym, dersom du ønsker det.

Hva er seksuell trakassering?

Seksuell trakassering defineres som uønsket seksuell oppmerksomhet som oppleves som krenkende og plagsom for den som rammes. Seksuell trakassering kan være både fysisk, verbal og ikke-verbal, og kan omfatte alt fra seksuelle kommentarer til uønsket berøring. Det kan også skje via internett, som for eksempel på sosiale medier.

HVA GJØR DU HVIS DU OPPLEVER SEKSUELL TRAKASSERING?

I tillegg til telefontjenesten har Balansekunst i samarbeid med NOPA og flere musikkorganisasjoner utarbeidet en guide med veiledende råd. Hva gjør du hvis du er vitne til seksuell trakassering? Hvem sier du ifra til, og hva er ikke akseptabelt? Du finner veilederen her.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen