Prøysenpriser til Jørgen Nordeng, Sykehusklovnene og Valkyrien Allstars - NOPA
  • EN
  • Kalender 27

Prøysenpriser til Jørgen Nordeng, Sykehusklovnene og Valkyrien Allstars

Prøysenprisene gis årlig for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor genrene som forbindes med Alf Prøysen.
Foto: Frank Michaelsen / Ida Brekke

 

Foto: Ingvill Skeie Jones

Prøysenprisen: Valkyrien Allstars

Prøysenprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

«Vi opplever Valkyrien Allstars som et band som aldri er redde for å ta sjanser og samtidig aldri viker fra det som er dem. De er kule, har street-cred, er upolerte, går motstrøms og har en jevn drive i produksjonen.»

Sykehusklovnene - Teskrekjerringprisen
Foto: Ida Brekke

Teskjekjerringprisen: Sykehusklovnene

Teskjekjerringprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen, men med spesiell vektlegging på virksomhet rettet mot barn. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

Fra juryens begrunnelse:

”Sykehusklovnene jobber ikke for de store applausene, men for de små magiske øyeblikkene. Klovnen som kommer på besøk. Inn i sykehusrommet. Til barnet i sykesengen. Det er en eventyrlig figur – en utopi. Litt som Teskjekjerringa.»

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk

Alf Prøysens ærespris: Jørgen Nordeng

Juryen kan beslutte å dele ut Alf Prøysens Ærespris for langt og fortjenestefullt virke innen for de samme områdene som dekkes av de to andre prisene. Det er opp til juryen å bestemme om denne prisen skal deles ut.

Æresprisen for 2020 går til Jørgen Nordeng!

Fra juryens begrunnelse:
«Vi mener Jørgen Nordeng fortjener heder og ære for det han har gjort for norskspråklig musikk og for å bevise at det å satse på det som var en smal sjanger kan flytte grenser og skape rom for nye kunstneriske uttrykk.»

Les mer om Prøysenprisen her.