Prosjektdeltagelse i Litauen - NOPA
 • EN
 • Kalender 17

Prosjektdeltagelse i Litauen

NOPA ser etter tre "kulturelle eksperter" som kan holde seminar i Litauen.
litauen 2
Antaliepte, Litauen.

I 2022 skal NOPA bidra med tre «kulturelle eksperter» for å gjennomføre tre seminarer som en del av «Lihuanian artists accelerator». Seminarene skal holdes i Antaliepte for 20 deltagere i alderen 20-40 år (11 menn og 9 kvinner). Om lag 15 av deltagerne kommer fra musikkbransjen, de øvrige kommer fra visuell kunst (videoproduksjon og fotografi).

Det kreves ingen formell utdanning, men bransjeerfaring som formidler kan være bra å ha. De som velges ut som «kulturelle eksperter» kan i utgangspunktet selv velge dato for gjennomføring av seminarene, men perioden september til november 2022 kan være bra for prosjektet.

Søknadsfristen for deltagelse er tirsdag 7. juni.

Honorar
Hver «kulturelle ekspert» vil motta et honorar på om lag 45.000 NOK. I tillegg til vil reise/opphold i Litauen betales av prosjektet.

Du velger tema
Seminarene skal gjennomføres over to dager og det må påregnes to eller tre overnattinger i Litauen. På seminardagene vil det og være en litauisk seminarholder, så de norske deltagerne trenger ikke påregne mer enn maks 3-4 timer seminar per dag. Seminarene bør koordineres på forhånd med de litauiske seminarholderne.

Nopa-medlemmene eller tilknyttede er «kulturelle eksperter» og kan velge ett eller flere av disse temaene for sine seminarer:

 • «Art Low» (intellectual property rights / patenting of developed products and services)
 • «Marketing» (specifics of marketing in art/culture)
 • «Communication and publicity» (specifics of communication in art/culture)
 • «Target segments» (analysis, strategy, identification)
 • «Internet platforms for creators» (how / where / why / when creator can realize products)
 • «Value proposition» (sales and etc.)
 • «Management» (specifics of management in art / culture)
 • «Entrepreneurship» (business in art/culture)
 • «Culture / Art segments» (about situation in culture/art)

Oppgaver som kommer i tillegg
I tillegg skal det under oppholdet gjennomføres en «artist talk»/»min metode».

Før og etter oppholdet i Litauen skal du også være tilgjengelig for inntil 60 timer online veiledning av de litauiske deltakerne i prosjektet.  NB! Timene regnes som «konsulenttimer» – og hvert påbegynte konsultasjon regnes som en time.

Bakgrunn for prosjektet
NOPA er partner i EØS-prosjektet Kamariškės manor – the central cultural space of Zarasai region based on history, creation, innovations and cooperation. Den litauiske organisasjonen VIEŠOJI ĮSTAIGA «INOVATORIŲ SLĖNIS» er prosjektleder.

Prosjektet er lokalisert i Antaliepte i Zarasai regionen nordøst i Litauen, om lag to timer kjøring fra Vilnius. NOPA-medlemmer og tilknyttede vil i løpet av prosjektet bli invitert til arbeidsopphold og workshoper i området.

Kontaktperson for spørsmål om prosjektet er Åsmund Prytz som kan kontaktes på mail eller telefon: 971 84 013