Prosjektdeltagelse i Litauen - NOPA
 • EN
 • Kalender 24

Prosjektdeltagelse i Litauen

NOPA ser etter medlemmer/tilknytta som har god bransjekunnskap og som kunne tenke seg en reise til Litauen for å holde foredrag.
EØS prosjekt logoer

NOPA deltar i et prosjekt i Litauen der vi skal bidra med foredrag og mentorsamtaler for en gruppe fra musikkbransjen i Litauen. Vi er på jakt etter medlemmer/tilknytta i NOPA som har erfaring med å formidle sine erfaringer fra musikkbransjen, og som i tillegg kan være mentor for denne gruppen.

NOPA har allerede valgt ut to medlemmer, og er på jakt etter en tredje. De tre skal til sammen dekke vår samarbeidspartners behov for bransjekunnskap og være et team som utfyller hverandre.

Det kreves ingen formell utdanning, men bransjeerfaring eller erfaring som formidler kan være bra å ha. Den som velges ut kan i utgangspunktet selv velge dato for gjennomføring av seminarene, men perioden september til november 2022 kan være bra for prosjektet.

Ny søknadsfrist for deltagelse er onsdag 14. september.

Honorar
Den som deltar vil motta et honorar på om lag 45.000 NOK. I tillegg til vil reise/opphold i Litauen betales av prosjektet.

Du velger tema
Seminarene skal gjennomføres over to dager og det må påregnes to eller tre overnattinger i Litauen. På seminardagene vil det og være en litauisk seminarholder, så de norske deltagerne trenger ikke påregne mer enn maks 3-4 timer seminar per dag. Seminarene bør koordineres på forhånd med de litauiske seminarholderne.

Den som plukkes ut til å delta kan velge ett eller flere av disse temaene for sine seminarer:

 • “Art Low” (intellectual property rights / patenting of developed products and services)
 • “Marketing” (specifics of marketing in art/culture)
 • “Communication and publicity” (specifics of communication in art/culture)
 • “Target segments” (analysis, strategy, identification)
 • “Internet platforms for creators” (how / where / why / when creator can realize products)
 • “Value proposition” (sales and etc.)
 • “Management” (specifics of management in art / culture)
 • “Entrepreneurship” (business in art/culture)
 • “Culture / Art segments” (about situation in culture/art)

Oppgaver som kommer i tillegg
I tillegg skal det under oppholdet gjennomføres en “artist talk”/”min metode”.

Før og etter oppholdet i Litauen skal du også være tilgjengelig for inntil 60 timer online veiledning av de litauiske deltakerne i prosjektet.  NB! Timene regnes som “konsulenttimer” – og hvert påbegynte konsultasjon regnes som en time.

Bakgrunn for prosjektet
NOPA er partner i EØS-prosjektet Kamariškės manor – the central cultural space of Zarasai region based on history, creation, innovations and cooperation. Den litauiske organisasjonen VIEŠOJI ĮSTAIGA “INOVATORIŲ SLĖNIS” er prosjektleder.

Prosjektet er lokalisert i Antaliepte i Zarasai regionen nordøst i Litauen, om lag to timer kjøring fra Vilnius. NOPA-medlemmer og tilknyttede vil i løpet av prosjektet bli invitert til arbeidsopphold og workshoper i området.

Prosjektet har totalt 20 deltagere i alderen 20-40 år (11 menn og 9 kvinner). Om lag 15 av deltagerne kommer fra musikkbransjen, de øvrige kommer fra visuell kunst (videoproduksjon og fotografi).

Kontaktperson for spørsmål om prosjektet er Åsmund Prytz som kan kontaktes på mail eller telefon: 971 84 013