Påmelding til filmmusikkprisen HARPA - NOPA
  • EN
  • Kalender 30

Påmelding til filmmusikkprisen HARPA

Har du skrevet årets filmmusikk? Her finner du påmeldingsskjema til HARPA, Nordens egen filmmusikkpris.

Foto: Christine Aufderhaar
Foto: Christine Aufderhaar

Filmmusikkprisen Harpa har åpnet for påmelding. HARPA er en pris for musikk i film og TV i regi av Nordic Film Composers Network – et samarbeid mellom komponistforeninger i Norden. De nominerte til HARPA blir presentert ved de nordiske ambassader i Berlin i februar, og selve prisutdelingen skjer under under filmfestivalen i Cannes.

NOPA og Norsk Komponistforening har oppnevnt juryen som skal plukke ut årets beste filmmusikk i Norge, og vi har tatt en prat med juryleder Thor Joachim Haga:

Thor Joachim Haga
Juryleder Thor Joachim Haga. Foto: Haakon Nordvik

For de som ikke kjenner til Harpa enda, hva er det?

– HARPA er Nordens fremste filmmusikkpris. Den tildeles et originalskrevet filmpartitur fra et av de nordiske landene som har gjort spesielt inntrykk i løpet av det siste året (det vil si mellom juli-2016 og juli-2017).

Og hvordan foregår det?

– Komponistorganisasjoner i hvert nordisk land har en egen jury som sender inn sitt bidrag; deretter vil alle de nordiske nominasjonene presenteres under The Nordic Film Music Days  i februar – midt under Berlinalen. Til slutt vil en internasjonal jury avgjøre vinneren i en prisseremoni under Cannes-festivalen i mai.

Hva er det juryen ser etter?

– Vi i den norske juryen har et rikt utvalg å plukke fra det siste året. Noen filmer har mye musikk, andre har lite. Det er imidlertid mindre viktig hvor mye musikk det er, eller hva slags stilart den benytter seg av. Det viktigste er i hvilken grad den setter avtrykk som historieforteller og formidler av undertekst.

PÅMELDINGSSKJEMA HER.

Du kan se tidligere vinnere her.

Bli kjent med Gaute Storaas, komponisten bak filmmusikken i En mann ved navn Ove, som var nominert i 2017:

NOPA samarbeider med Norsk Komponistforening om Harpa-prisen.

Foto på forside: Christine Aufderhaar