Ny organisasjonskonsulent i NOPA - NOPA
  • EN
  • Kalender 11

Ny organisasjonskonsulent i NOPA

Mandag 23. november hadde Trine Mjølhus Jacobsen, NOPAs nye organisasjonskonsulent, sin første dag på jobb. Hun tar over for Silje Hamre Kulien, og vil ha hovedansvaret for kontakten med NOPAs medlemmer fremover.
trine-nett
Trine Mjølhus Jacobsen. Foto: Lene Finnestad

Når du ringer NOPA på telefon 22473000 eller sender epost til post (at) nopa.no, er det organisasjonskonsulenten som svarer. Hun har mange forskjellige arbeidsoppgaver utover å ta telefonen – hun sørger blant annet også for å koordinere arbeidet for interne utvalg og komiteer, koordinerer arbeidsopphold i våre arbeidsleiligheter (fordeling og oppfølging), hun følger opp tillitsvalgte og tar seg i tillegg av en hel masse praktiske og administrative oppgaver.


 

Velkommen, Trine! Kan du fortelle oss litt om deg selv?

NOPAs nye organisasjonskonsulent, Trine Mjølhus Jacobsen
NOPAs nye organisasjonskonsulent, Trine Mjølhus Jacobsen. Foto: Lars Sindre Moen Lauritzen.

Jeg er en 30 år ung siddis bosatt øst for Akerselva, emigrerte til Oslo i 2011 fra den storslagne musikkbyen Bergen der jeg bodde i åtte år. Jeg digger teater, 90-tallet og dugnadsånd, og går en halvlang tur i Marka én gang i halvåret (og lurer alltid på hvorfor jeg ikke gjør det oftere).

Det går noen rykter om at du kan spille trekkspill?

Jeg hadde gleden over å være elev ved Kulturskolen (fantastisk tilbud og fantastisk institusjon, også for voksne!) i fjor, og til en viss grad har jeg lært meg å lese noter og spille enkle svenske svisker. Da mormor sang med da jeg spilte ”I natt jag drömde” nådde jeg mitt høydepunkt, og akkurat nå er jeg uten trekkspill og har lagt spillingen midlertidig på hylla.

Hva var det som fikk deg til å søke stillingen i NOPA?

Jeg har alltid trivdes best i utadretta, koordinerende arbeid der jeg fungerer som en potet som fikser både stort og smått. Jeg har i tillegg et stort engasjement for kulturopplevelser og dens rolle i mennesker liv, og det er derfor et stor drivkraft for meg at NOPA arbeider for og bidrar til at vi bevarer et mangfoldig og levekraftig musikkmiljø i Norge.

Hva gleder du deg mest til med jobben?

Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med medlemmene våre, og å se resultatene av Spill Norsk-kampanjen som vi skal sette i gang med nå. Målet mitt er at NOPA fremstår som en profesjonell og modig organisasjon som tar sine medlemmers behov på alvor, og at vi beholder våre medlemmer i hele deres virke. Også har jeg veldig lyst å bidra i Balansekunst-prosjektet – kvinner kan!

Hvilke utfordringer ser du på som størst for norske komponister og tekstforfattere fremover, og hvordan tror du vi kan løse dem?

Grunntanken er jo så enkel; man skal kunne leve av å lage musikk i Norge! Jo bedre vi klarer å profilere det mangfoldige norske repertoaret og bevisstgjøre lytterne på alt som finnes der ute, jo bedre blir levegrunnlaget for norsk musikk. Jeg synes også det er viktig at vi arbeider for bedre velferdsordninger som pensjon og sykelønn, gjerne i samarbeid med andre kunstnerforeninger.

Og til slutt, siden det er desember: hva spiser du til jul?

Alt annet enn pinnekjøtt og kålrabistappe er uaktuelt! Sees på Havna!