NOPAs prosjektstøtte er delt ut - NOPA
  • EN
  • Kalender 25

NOPAs prosjektstøtte er delt ut

Christian Ingebrigtsen er én av de som tidligere har fått støtte til sitt prosjekt, Lovsang-verksted på Abildsø gård.
Lovsangverksted. Foto: David Thulin
Lovsangverksted. Foto: David Thulin

Foto: David Thulin

Årlig støtter NOPA prosjekter som kommer populærmusikken til gode. Det kan være alt fra låtskriverworkshops til driftsstøtte til musikkpolitiske organisasjoner.

Lovsangs-verksted

En av de som har fått støtte til å holde låtskriverworkshop er Christian Ingebrigtsen. Med støtten han fikk fra NOPA i mai har han gjennomført Lovsangs-verksted på Abildsø gård.

Lovsangs-verksted samlet låtskrivere innenfor det kristne miljøet i Norge, fra ulike menigheter, men hadde også en deltaker som kom langveis fra.

– Vi fikk inn David Thulin fra Nashville, som har hatt flere nummer én-hits i USA innenfor denne typen musikk, sier Christian.

– Lovsang har et enormt marked spesielt i USA, men også i Norge er det fint å få inn litt friske låter. Det skapes jo mer og mer, og det er et voksende miljø, sier han.

skriver fra hjertet

Låtskriverworkshopen samlet både profesjonelle låtskrivere og yngre talenter, noe som skapte en fin dynamikk, forteller Christian.

– Her var det ingen forventninger med tanke på kommersiell suksess. Derfor var vi veldig frie i den kreative prosessen, noe som er veldig befriende.

– Når man lever av musikken er man jo nødt å prioritere det som har potensiale til å generere inntekt. Mens det å sette seg ned og skrive, det er det ikke ofte man får tid til. Det var hele poenget her, å skrive rett fra hjertet, forteller han.

Sluttproduktet ble tretten låter som ble fremført på en avslutningskonsert på Abildsø gård.

– Å få støtte fra NOPA betydde egentlig alt. Det la til rette for at vi kunne ha en god og kreativ prosess, og at vi kunne få inn navn som David Thulin.

Du kan se hele listen over hvem som har fått prosjektstøtte her.

Her kan du se hvem som har fått NOPAs arbeids- og reisestipend.

NB! Årets siste frist for å søke prosjektstøtte er 10. november.