NOPA-stipendene er delt ut

Dette er låtskriverne som fikk NOPA-stipend på by:Larm.

Foto på forside: Eugene Eben-Ezer

NOPA-stipendet deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Stipendet består av et diplom og kr 20.000, og deles ut under by:Larm. Stipendkomiteen består av fire komponister/tekstforfattere som skal speile en bredde innen tekst og musikk.

– NOPA-stipendet gis til tre låtskrivere eller grupper som vi har ekstra tro på fremover. Det er ment som et arbeidsstipend de kan bruke til å lage ny, strålende musikk. I tillegg skal det være et klapp på skulderen til dyktige låtskrivere som er i startfasen, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Komiteen for NOPA-stipendet 2018 består av:

Tatiana Pereira (leder av komiteen)
Fay Wildhagen (nytt medlem i NOPA i 2017)
Inge Bremnes (nytt medlem i NOPA i 2017)
Peder Niilas Tårnesvik (vinner av NOPA-stipendet på by:Larm 2017)

LOUIEN

Louien traff oss umiddelbart med sin nære og tidløse låt. Hun stakk seg ut blant de nominerte som en meget dyktig og troverdig låtskriver.

I et endeløst hav av synthpop, tracks og autotune fremstår Solberg som modig da hun tør å ta det helt ned og la låta stå for seg selv. Og den står stødig. Komposisjonen er enkel, men veldreid og smakfull. Teksten er gripende, rå og flyter av gårde på en vakker melodi. Gitarspillet er rikt, poetisk og underbygger det hun forteller. Vi er bergtatt og blir dratt inn i hennes univers fra første tone. Uttrykket hennes er varmt, upolert, men likevel perfekt.

Med en sterk formidlingsevne fremfører Live låten sin med en beundringsverdig og moden ro, samt en eleganse som får henne til å minne om de virkelig store, tross for at hun kun har gitt ut én låt.

Juryen håper denne prisen kan være en oppmuntring, så vel som en liten hjelp til å dytte prosjektet videre fremover. Vi tror Louien kan nå så langt hun bare vil.

NOPA-stipendet 2018 tildeles Live Miranda Solberg.

Louien fikk NOPAs låtskriverstipend. Foto: Stian Werme

Louien fikk NOPAs låtskriverstipend. Foto: Stian Werme

NYLENDA

Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har Nylenda klart å skape et sound som er friskt og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80talls-synther resulterer i et helstøpt produkt som virkelig får i gang ”rockefoten”. Låtmaterialet og tekstmaterialet kler lydbildet og er med på å skape en gjennomgående rød tråd.

Juryen var enstemmig om at de tre låtskriverne i Nylenda fortjente dette stipendet. ”Burning eyes” traff oss alle umiddelbart, med sin kreative komposisjon og tekst. Vi håper at stipendet kan hjelpe til med å videre dyrke deres egenart, samt oppmuntre til videre produksjoner av nytt låtmateriale. Vi har stor tro på at dette er et prosjekt som kan gjøre det bra nasjonalt og internasjonalt.

NOPA-stipendet 2018 tildeles Øyvind Hatleskog, Sigbjørn Håland og John Olav Håland.

Styreleder Ingrid Kindem overrasket nylenda med stipend. Foto: Peter Landstad

SOFTCORE UNTD.

Kombinasjonen mellom 808-trommer, indiegitar og moderne produksjon lager et godt og bredt grunnlag for Softcore Untd. Med kontrasterende vokaler fra Andreas Høvset og Emir Hindic legger de både et unikt og innovativt landskap foran seg, forsterket av produksjonen til Vetle Junker og Mathias Humlen.

Emir sine dystre tekster og skildringer komplimenteres svært godt av Andreas sine melodier og stemmebruk.

Hvor alle de fire låtskriverne i Softcore drar med seg vidt forskjellige bakgrunner og inspirasjoner fra tidligere prosjekter, blir resultatet en supergruppe som virker som et friskt pust i det norske musikkmiljøet. Juryen ser frem til å følge med på utviklingen til bandet, og har troen på at de kan etablere seg både nasjonalt og internasjonalt med kommende utgivelser.

NOPA-stipendet 2018 tildeles Andreas Høvset, Emir Hindic, Mathias Humlen og Vetle Junker.

Softcore untd. vant NOPAs låtskriverstipend. Foto: Eugene Eben-Ezer

Softcore untd. vant NOPAs låtskriverstipend. Foto: Eugene Eben-Ezer

Del dette innlegget

Tilbake til toppen