• EN
  • Kalender 23

NOPA-stipend til Peder Niilas Tårnesvik

3. mars ble det siste av årets NOPA-stipend delt ut på by:Larm. Stipendet gis til unge, lovende låtskrivere, og består av et diplom og 20 000 kroner til hver og den talentfulle mottageren er Peder Niilas Tårnesvik.

Niilas. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes.
Niilas. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes.

NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere, har gitt NOPA-stipend for 2017 til Peder Niilas Tårnesvik. Han fikk tildelt prisen like før sin konsert under by:Larm i Oslo fredag kveld. Bare minutter etter at han ble overrasket med nyheten om at han hadde blitt tildelt stipendet, sto han på scenen og leverte et fantastisk show. Niilas og gårsdagens stipendmottagere, Jenny Konradsen og Mira Thiruchelvam, speiler bredden i det norske repertoaret og de leverer alle musikk i absolutt verdensklasse.

Juryens begrunnelse

Peder Niilas Tårnesvik

Niilas omfavner seg ofte med mørke og harde lydlandskaper, men har en unik evne til å samtidig kombinere dette med melankolske harmonier og oppmuntrende melodier. Denne kombinasjonen av det funksjonelle og det tonale gir ham et forfriskende uttrykk og tydelig særpreg blant DJer og produsenter i Norge så vel som resten av verden. Dette uttrykket er både dansbart og lyttbart, noe som kommer tydelig fram i låter som Memoraids og 24OZ. Med klare referanser til, og tolkninger av, kontemporær klubbmusikk og hip-hop viser Peder Niilas Tårnesvik at han som låtskriver og produsent vil være en viktig bidragsyter til å føre klubb og rap-musikken videre.

Med et stort kompositorisk talent og et godt øre for detaljer sørger Niilas for å stadig ta med lytteren inn i nye verdener. Med sin eklektiske og urbane stil er det tydelig at Niilas ikke er redd for å utforske nye musikalske territorier. En svært viktig og verdifull evne i musikkens digitale alder. Gratulerer med NOPA-stipendet 2017!