• EN
  • Kalender 23

NOPA-stipend til Jenny Konradsen og Mira Thiruchelvam

NOPA-stipendet gis til unge, lovende låtskrivere, og består av et diplom og 20 000 kroner til hver. Stipendmottakerne kommer garantert til å prege norsk musikkliv fremover.

Jenny Konradsen. Foto: by:Larm.
Jenny Konradsen. Foto: by:Larm.

NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere, har gitt NOPA-stipend for 2017 til Jenny Konradsen og Mira Thiruchelvam. De to stipendmottakerne fikk tildelt prisene like før sine konserter under by:Larm i Oslo torsdag kveld. Bare minutter etter de ble overrasket med nyheten om at de hadde blitt tildelt stipendet, gikk de opp på scenen og leverte forrykende show. Sammen speiler de noe av bredden i det norske repertoaret og de leverer begge musikk i absolutt verdensklasse.

Det tredje og siste stipendet for i år deles ut fredag kveld.

Tidligere har blant andre de nå internasjonale suksessene Aurora Aksnes og DAGNY fått stipendet.

Juryens begrunnelser:

Jenny Konradsen

Med låten Dices gir Jenny Konradsen et personlig bilde av en relasjon mellom to mennesker, et bilde som gir et inntrykk av at man som lytter kommer tett på en artist med et stort formidlingspotensial. Melodi og akkorder er smakfulle og fengende på en nesten hemmelig måte, og den tar tak i deg på den måten som er vanskelig å forklare med ord. Konradsens særegne vokal er fengslende og fascinerende, og arrangementet er preget av diskret bruk av blås, piano, fjerne vrengte gitarer og reallyder som for eksempel klirrende bestikk. Hun blander på en subtil måte dype, elektroniske beats med et akustisk lydbilde, som gjør musikken både stor og nær på samme tid.

Dices er rett og slett en gripende låt, både i arrangement, tekstlig innhold og som komposisjon, og den løfter Jenny Konradsen fram som en av by:Larms aller mest spennende demo-artister. Gratulerer med NOPA-stipendet 2017!

Mira Thiruchelvam

Låtskriver Mira Thiruchelvam skaper ikke bare en god blanding rent musikalsk i bandet 9 grader nord, men rett og slett en meget vellykket syntese av stilarter som står støtt på egne bein. Dette kommer svært godt fram i låta Victoria. Musikken er nyskapende, og i tillegg til at musikerne i 9 grader nord imponerer rent musikalsk med sine ferdigheter, kommuniserer også ensemblet komposisjonen på en naturlig måte.

Victoria låter organisk og lekende lett, trass høyt teknisk nivå. Introens mystiske karakterer kontrasteres med flamenco-rytmer og groovy fløytespill, og vokalen briljerer med sylskarp frasering og selvsikre utrop. Musikken er morsom og underholdende uten å være grunn eller jovial. Den har dybde, driv og energi. Låta er rytmisk interessant og medrivende, den er melodisk kreativ i sitt særegne tonespråk, og gjør låtskriveren Mira Thiruchelvam til en verdig vinner av NOPA-stipend.

Mira Thiruchelvam. Foto: by:Larm.
Mira Thiruchelvam. Foto: by:Larm.

Juryen har bestått av:

Hedvig Mollestad Thomassen
Henrik Haraldsen Sveen
Tatiana Pereira
Arild Hammerø

Den tredje mottageren av NOPA-stipendet blir offentliggjort på by:Larm 3. mars. Se de tidligere vinnerne her.

Miss Tati overrekker diplomet til Jenny Konradsen. Foto: Lasse W. Fosshaug
Miss Tati overrekker diplomet til Jenny Konradsen. Foto: Lasse W. Fosshaug
Jurymedlem Arild Hammerø leser juryens begrunnelse for Mira Thiruchelvam. Foto: Lasse W. Fosshaug.
Jurymedlem Arild Hammerø leser juryens begrunnelse for Mira Thiruchelvam. Foto: Lasse W. Fosshaug.