Tilbake til Forsiden Siste nytt Arrangement
NOPA-seminaret 2024
Hva er NOPA-seminaret?
NOPA-seminaret er et samlingspunkt som vi ønsker at skal gi fellesskapsfølelse og tilhørighet til medlemmene, på tvers av geografisk og musikk-kategorisk tilholdssted. Et møtepunkt for å bli inspirert, dele opplevelser og refleksjoner, og reise hjem med nye impulser og ønske om å skape mer musikk og tekst.
Årets tema stiller spørsmål ved fellesskapet; når føler vi vi hører til? Kommer det naturlig eller må vi søke etter det? I et samfunn med stadig mer polariserende tendenser og retorikk, trenger vi å føle tilhørighet og fellesskap. Vi ønsker at årets seminar skaper refleksjoner og idéer rundt temaet, og bringer oss tettere sammen på kryss av hvilken bagasje vi har med oss.
Bidragsytere til seminaret inkluderer:
- Arne Einar Gjølstad Rise (idrettspsykolog)
- Camara Lundestad Joof
- Nosizwe
- Raymond Enoksen
- Kate Pendry
- Emily Harbakk AKA Gucci Caliente
- Petter Baarli
- Cathrine Elisabeth “Sylvaine” Sheperd
- Sidsel Endresen
- Guro von Germeten
- Don Martin
- Unge Beirut
- Stian Staysman og Trygve Skaug
Yogainstruktør Mats Onsum kommer til å lede yoga og avspenning i løpet av dagene.
Påmelding
NOPA-seminaret er åpent for NOPA-medlemmer og i tillegg er det holdt av et begrenset antall plasser til NOPA-tilknytta.
Du kan velge mellom deltakelse med eller uten overnatting. Alle som melder seg på er påmeldt på lunsjer og middager.
Husk påmelding innen fristen 18. desember!
Meld deg på NOPA-seminaret 2024 her!
Eget seminar for NOPAs tillitsvalgtseminar mandag 15. januar kl. 10:00
De som har er verv på vegne av NOPA, enten som fast medlem eller varamedlem i styrer, råd, juryer og utvalg, oppfordres til å delta på tillitsvalgtseminar i forkant av NOPA-seminaret.
Her får du nyttig kunnskap du kan bruke i vervet, dele erfaringer med andre og være med på å diskutere NOPAs politiske program. Deltar du her, så er NOPA-seminaret gratis for deg.
Har du lang reisevei kan du få overnatting fra søndag. Påmelding i samme skjema som NOPA-seminaret.
Les mer om tillitsvalgtseminaret her.
Hva koster det å delta?
Har du praktiske spørsmål?
Ta gjerne kontakt med prosjektansvarlig på tuva@nopa.no
Har du lang reise?
Medlemmer som har mer enn 10 mil reisevei kan få reisen dekket av NOPA. Reisen må bestilles i god tid, for å få så lave reiseutgifter som mulig.
Dersom du har spesielt høye reiseutgifter ønsker vi at du får dette godkjent av tuva@nopa.no før du bestiller.
Ta vare på alle kvitteringer og send oss en samlet faktura i etterkant av seminaret. Faktura kan sendes via EHF (org.nr. 971277920) eller som PDF til: nopa@ebilag.com. Send med bilag. Vi dekker normalt ikke taxi.
Dato: 15. januar kl. 16:30 – 17. januar kl. 13:00 (det blir lunsj etter avslutningen)
Sted: Scandic Fornebu
Adresse: Martin Linges vei 2, 1364 Fornebu
Tid og sted
Dato for NOPA-seminaret:
- 15. januar kl. 16:30 – 17. januar kl. 13:00 (servering fra kl. 15:30 første dag og lunsj etter avslutningen)
Dato for tillitsvalgtseminaret:
- 15. januar kl. 10:00 – 15:30
Sted:
-
- Scandic Fornebu, Martin Linges vei 2, 1364 Fornebu
Reis kollektivt til Scandic Fornebu
Det er lett å komme seg til Scandic Fornebu med offentlig transport. Buss 31 går fra Oslo sentrum og tar ca. 30 minutter. Du går av på stoppestedet IT Fornebu som ligger like ved hotellet.
Lysaker er nærmeste togstasjon. Det går an å ta 31-bussen herfra. Det er parkeringsplass på hotellet. De som kjører bil oppfordres til å ta med passasjerer.
Her er en oversikt over NOPAs tillitsvalgte.
NOPA-seminaret 2024:
Stian Staysman og Trygve Skaug: En samtale om tilhørighet, ensomhet i fellesskap
Hva bestemmer hvordan vi blir framstilt når vi presenterer oss som låtskrivere?
Er det selve låta, teksten, publikummet vårt, eller kanskje den musikalske sjangeren vi opererer innenfor? Og viktigst av alt, hvordan jobber dette for oss eller mot oss når vi skal formidle det vi ønsker?
I en dyptgående samtale mellom låtskriverne og artistene Stian Staysman og Trygve Skaug, dykker vi ned i fortellingene de formidler gjennom sine tekster og låter. Vi utforsker både likheter og ulikheter i deres kunstneriske uttrykk, deres refleksjoner om hvordan musikken blir tolket av publikum, og hvordan dette kan enten åpne eller begrense handlingsrommet.
Sidsel Endresen: I samtale med Guro Von Germeten
Sidsel Endresen har markert seg som sanger, komponist, tekstforfatter, improvisasjonsmusiker og bandleder i over 45 år.
Gjennom årene har hennes musikalske utforskning strukket seg fra fusion og jazzrock på 80-tallet til kammerjazz på 90-tallet og deretter til fri improvisasjon, elektronisk musikk og eksperimentell lyd fra slutten av 90-tallet til i dag.
Endresen regnes blant de mest betydningsfulle innen fri improvisasjon og innovative vokalteknikker, med internasjonal anerkjennelse og hyllest fra kritikere verden over.
I samtale med Guro von Germeten får vi innsikt i de kunstneriske prosessene og valgene som danner Endresens særegne lydbilde og uttrykk. Samtalen vil også utforske stemmens rolle og språkets doble funksjon som både bærer av meningsinnhold og som en ren musikalsk faktor.
Mats Onsum: NOPA-seminarets yogainstruktør
Mats Onsum, en låtskriver, poet og artist født og oppvokst i Oslo, bringer sin ekspertise som yogalærer til NOPA-seminaret 2024. Han vil dele pusteøvelser, bevegelser og mindfulness-teknikker med deltakerne for å åpne opp pusten, kroppen og sinnet.
Gjennom øvelser rettet mot avspenning av muskulaturen, aktivering av kroppen og oppmerksomhet mot tanker, vil deltakerne oppleve forbedret sirkulasjon i pusten, økt velvære og bedre evne til å være til stede i løpet av dagen.
Deltakerne vil få sjansen til å delta på morgenyoga tirsdag og onsdag kl. 08:00-08:45, samt en kort strekkepause tirsdag kl. 12:15. Øktene vil være tilrettelagt for alle, uten behov for forkunnskaper innen yoga. (Det anbefales å ha på seg behagelige klær og å ta med en vannflaske samt en håndkle/matte for økt komfort.)”
Sylvaine: Stemme og gitar
Kathrine Elizabeth Shepard, kjent som Sylvaine, skaper en unik form for ambient post-metal. Den norsk-amerikanske artisten har gitt ut flere album på det anerkjente plateselskapet Seasons Of Mist, der hun selv spiller nesten alle instrumentene.
På NOPA-seminaret stiller Sylvaine med stemme og elgitar for å snakke om bruken av disse sentrale instrumentene i hennes musikk.
Vi gleder oss til å høre Sylvaines vokal som spenner fra rå growling og florlett, engleaktig sang. I tillegg skal vi høre mer om hennes tilnærming til gitar og gitarlyd!
Petter Baarli: Hvorfor dør aldri rocken?
Den legendariske gitaristen og låtskriveren Petter Baarli kommer til NOPA-seminaret for å snakke om sitt liv med musikken!
Med en oppvekst på Skedsmokorset og en tilhørighet til Oslos rockemiljø på 80-tallet, forblir Baarli relevant i dagens musikkscene, senest med det nylig utgitte albumet “In Lust We Trust” fra Bakstreet Girls.
Hva har Baarli lært om musikk og låtskriving gjennom alle disse årene? Hvorfor har han aldri vært inne på tanken om å gi seg som låtskriver, musiker og bandmenneske? Hvorfor dør aldri rocken? I samtale med Torgny Amdam.
Gucci Caliente. Min metode
Gucci Caliente, en anerkjent produsent, låtskriver og artist fra Farsund, har gjennom sin karriere skapt og produsert musikk for både norske og internasjonale artister som Tate McRae, IVE, Synne Vo og Lemaitre.
Utgivelsene har blant annet resultert i over 500 millioner avspillinger spotify og youtube, en nr. 1 Sør Korea med låta “Kitsch”, nominasjon til “Årets Låt” på P3 gull, og ifølge dagbladet “det beste bass-fjeset siden Este Haim.
Kate Pendry: La freakflagget vaie!
Performancekunstner, forteller, skuespiller og eksperimentell musiker Kate Pendry vokste opp i fattigdom på 70-tallet i London, i det nå gentrifiserte nabolaget Notting Hill.
I dette foredraget vil Pendry gjenbesøke den kreative stemningen fra denne tidsperioden, der The Clash skapte støy gjennom hele byen, der mods, punks og skins sang med, og der en ung Jimi Hendrix ble venn med moren hennes.
Hva kan vi, som kunstnere, lære av denne tiden? I en svært profesjonalisert musikkbransje, hvordan kan vi flytte grenser for å oppnå en form for originalitet eller presserende aktualitet?
Raymond Enoksen: Alle skal med!
Til tross for komposisjonstudier ved NMH, har Raymond Enoksen ikke endt opp som en typisk samtidskomponist. Enoksen har snarere skrevet uvanlig bredt for TV og film: fra Lars Monsen-serier til den kommende storfilmen om Dag Hammarskjöld, regissert av danske Per Fly.
I dette foredraget vil vi bli bedre kjent med Enoksens musikk og prosjekter, hans arbeidsprosess og karrierevei. Hvordan tenker han som kreativ musikkskaper og som entrepenør med egen bisniss? Er vi for raske med å definere oss selv på en begrensende måte?
Ser vi mulighetene vi har foran oss som musikkskapende og kreative mennesker?