NOPA på by:Larm

Vi dykker inn i låtskriving og EUs opphavsrettsdirektiv på by:Larm.

NOPA er samarbeidspartner når en av årets største musikkfester, by:Larm, arrangeres i Oslo 28.02–02.03. Få en full oversikt over våre arrangementer her!

NYE MULIGHETER FOR DIN MUSIKK. 28.02, 10.00–15.00: Dansens Hus

Dagen før by:Larm inviterer vi til gratisseminar, hvor du kan lære av komponister som Sigrid, Ida Maria og Martin Sjølie. Vi skal også høre fra de som bestiller musikk til spill, og de som presenterer musikk direkte til strømmetjenestene. Du får også mulighet til personlig veiledning med blant annet Apple Music og Music Norway, juridisk rådgiving og mye mer.

Seminaret arrangeres i samarbeid med TONO, Musikkforleggerne og Norsk Komponistforening. Se fullt program og meld deg på her.

LÅTSKRIVERPRAT MED ANNE GRETE PREUS OG FAY WILDHAGEN. 01.03, 12.00–12.45: Dansens Hus 2

De to produktive og suksessfulle låtskriverne vil snakke om sine arbeidsmetoder, prosjekter de jobber med og hvor de henter inspirasjon. Deres felles beundring for hverandre, samt lidenskap for gitar, førte til at de utviklet et nært vennskap. Hvordan inspirerer de hverandre? Bli med på en intim og eksklusiv låtskriverprat.

Låtskriverpraten sendes i Balladepodden, og Knut Schreiner er Ballades gjestejournalist for samtalen. Samtalen vil bli filmet og lagt ut i ettertid.

KAMPEN OM KRONENE: EUs OPPHAVSRETTSDIREKTIV. 01.03, 16.00–16.45: MATSAL B

EUs opphavsrettsdirektiv har ført til store diskusjoner med steile fronter. Google har brukt mer enn 30 millioner euro på lobbyvirksomhet i den hensikt å motarbeide endringer i opphavsrettslovgivningen. På den andre siden kjemper kunstnerne for at musikken som lastes opp på tjenester som YouTube og Facebook skal betales for. Hva er status nå – og hva skjer videre?

I panelet finner vi artist og komponist Silje Halstensen (Bendik), Inger Elise Mey fra TONO, Marius Karlsen (Helt Digitalt) og Marte Thorsby (IFPI). Moderator er Kerstin Mangert – Musikkforlegger/Medeier, Arctic Music Rights (SE).

Samtalen blir strømmet direkte til NOPAs Facebook-kanal.

NOPA-STIPENDET

NOPA-stipendet gis til låtskrivere som kommer til å prege musikklivet fremover, og består av 25.000 kroner. Stipendet deles ut rett før stipendmottakeren skal spille sin konsert.

Blant tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi låtskrivere som Aurora, Dagny og Softcore untd. Årets nominerte er Lil Halima, brenn., Chika Dole, TØFL, Tempel og Master Oogway.

Vi bidrar også til: 

Meet the Art of Balance (Møt Balansekunst). 28.02. 16.00–17.00 (Landmark Mesanin Mathallen)

User Centric – Consumer Power in the Streaming Economy. 01.03. 02–02.45 (Matsal B)

 

Del dette innlegget

Tilbake til toppen