NOPA i møte med NRK-ledelsen - NOPA
 • EN
 • Kalender 03

NOPA i møte med NRK-ledelsen

Mer samisk musikk og norskprodusert barnemusikk var ønskene fra NOPA til NRK.
Besøk hos NRK grafikk
Foto: Tom Øverlie

Fredag 10. april møtte NOPA og seks andre musikkorganisasjoner NRK-ledelsen. NRK redegjorde for sitt arbeid og fortalte om hvordan det jobbes med musikk på tvers av redaksjoner. Organisasjonene spilte inn de sakene som de jobber mest med nå.


Dette gav NOPA tilbakemelding om til NRK:

 • All musikk på NRK Sápmi bør være samisk
  Fra NOPAs ståsted er det alltid viktig at norsk og samisk musikk blir løftet fram – noe vi også ga NRK skryt for å være flinke til for tiden. NOPA har imidlertid fått spørsmål om ikke all musikk på NRK Sápmi burde være samisk. Det synes NOPA er et betimelig spørsmål på en kanal der all dialog for øvrig går på samisk.
 • Norsk barnemusikk i NRK-super
  Noen av landets fremste skapere av barnemusikk opplever at det er vanskelig å komme inn hos NRK Super. Norskandelen på kanalen er tidvis også ganske lav. NRK Super er en stor flate og det finnes så mye bra norsk barnemusikk, så her er det mye å gå på. NOPA vil gjerne være med å formidle kontakt og få mer til å skje på dette feltet.
 • NOPAs kritikk av MGP
  Selvsagt nevnte vi også MGP-saken som NOPA hadde i mediene i forbindelse med den norske Grand Prix-finalen i februar. Kritikken av NRKs godtgjøring av de som står på scenen under MGP “gikk runden” og var innom både VG, Dagsnytt 18 og til slutt Nytt på Nytt.

NOPAs inntrykk er en kringkastingssjef og ledelse som virkelig lytter, og tar problemstillinger de blir presentert for på alvor.

Det er ingen selvfølge, så derfor retter vi en takk til Vibeke Furst Haugen, Mats Borch Bugge, Ingerid Nordstrand, Rolf Lennart Stensø og Hege Iren Frantzen som tok oss i mot!