LÅTSKRIVERNE I RYTMEKLUBBEN FIKK DET FØRSTE NOPA-STIPENDET PÅ BY:LARM - NOPA
  • EN
  • Kalender 11

LÅTSKRIVERNE I RYTMEKLUBBEN FIKK DET FØRSTE NOPA-STIPENDET PÅ BY:LARM

Det første av i alt tre stipender til unge låtskrivere ble i går delt ut på by:Larm.
67ba67ba-58ef-432b-93ec-016aa206076c

Henrik Haraldsen Sveen, Ole Torjus Hofvind, Tom Henrik Melting Basmo og Martin Basmo Aspen i Rytmeklubben ble tildelt NOPA-stipendet  kr. 20 000 da de gikk på scenen på Red Bull Music Academy Stage på Youngstorget i Oslo i går kveld. Det var NOPAs styreleder Ingrid Kindem og Knut Schreiner fra juryen som overrakte stipendet.

Juryen, som har bestått av Knut Schreiner (Turboneger, Mirror Lakes), Ida Maria, Torgny Amdam (Torgny, ex-Amulet) og en av stipendvinnerne fra 2014: Ellen Andrea Wang sier:

«Digitalisering endrer ikke bare hvordan vi lytter til musikk og bransjestrukturer. Den endrer også hvordan musikk skapes. Ingen sted er dette tydeligere enn i moderne, elektronisk pop- og dansemusikk. Her må begreper som ”tekst”,  ”melodi” og ”låtskriving” redefineres. Dagens popmusikk kan ikke nødvendigvis framføres på et piano eller kassegitar. Istedenfor blir ”komposisjon” noe som ikke kan løsrives fra studioproduksjon. For NOPA er det et poeng å vise at vi tar denne musikken og denne måten å lage musikk på, på alvor.

Norge har en stolt historie i elektronikasjangeren. Ser man til Sverige, finner man noen av verdens mest suksessfulle pop-låtskrivere. I Frankrike har den synthbaserte dansemusikken satt en ny standard for popmusikk. Ole Torju Hofvind, Tom Henrik Melting Basmo, Martin Basmo Aspen og Henrik Haraldsen Sveen viser med ”Seen” potensial til å bli låtskrivere som forener disse kvalitetene i sin ekstatiske musikalske visjon.

Av alle artistene på By:Larms utvalgt-liste, er det ingen som representerer Lyden av 2015 mer enn Rytmeklubben. Det låter nytt og friskt, man skjønner ikke helt hvordan det gjøres, men man vil ha mer av det – akkurat som det har vært med innovativ popmusikk til alle tider.»

NOPA stipendet 2015.
Stipendene skal gå til unge låtskrivere som foreløpig ikke er NOPA-medlemmer.
Det skal deles ut tre stipender á kr. 20.000,-

Juryens mandat
Stipendene skal gå til de som kommer til å prege norsk musikkliv fremover fordi de lager god tekst og musikk.
Stipendene skal tildeles på bakgrunn av kompositoriske kvaliteter uavhengig av sjanger, hvor tekst også er en viktig del av komposisjonen.
Juryen står fritt til å velge om de vil vektlegge tekst, musikk eller begge deler.

NOPA vil dele ut stipend også i dag fredag og på lørdag.