Møt en spellemannsnominert: Mimmi Tamba - NOPA
  • EN
  • Kalender 04

Møt en spellemannsnominert: Mimmi Tamba

Dronning Elisabeth I av England ble en viktig inspirasjon for albumet «Semper Eadem».
Mimmi Tamba – Foto Lillan Julsvik
Foto: Lillan Julsvik

Mimmis oppheng i den 1533-fødte regenten ble viktig for albumet hun nå er spellemannsnominert for. På Semper Eadem hører vi harper, celloer og opera-inspirerte koringer i en forening som gjør «rennesanse pop» til en god beskrivelse av musikken.

Gratulerer med spellemannsnominasjonen! Hvordan har det siste året vært for deg?

– Denne perioden har vært utrolig underlig. Jeg tror at den har tvunget meg til å konfrontere en del ting ved meg selv og fått meg til å tenke nye baner. Det har vært vondt, men også vakkert og til tider helt strålende. Jeg har alltid hatt veldig travle dager, fylt dagene med ting. Hele tiden. Jeg mener at jeg har vokst veldig dette året og jeg hadde heller aldri trodd jeg skulle bli nominert til Spellemannprisen. Det kan jeg bare si helt ærlig.

Albumet «Semper Eadem» har skaffet Mimmi en spellemannsnominasjon i Åpen klasse.

Men hva med motivasjonen for å jobbe med musikken? Har du funnet den på samme sted som tidligere?

– Motivasjonen bar preg av at jeg ble så paralysert av pandemien i starten, men så begynte jeg og lage meg timeplaner. Uke for uke. Som besto av tur i Nordmarka (noe som jeg aldri ellers gjør), lese bøker, bli bedre på enkelte skuespiller-ting, tilegne meg ny kunnskap, skrive ned drømmene mine og drive med meditasjon. Også å kom plutselig en stor inspirasjon og jeg begynte og skrive masse ny musikk basert på drømmene mine, blant annet.

Hva har du lært som du vil ta med deg videre? 

– Jeg har lært at jeg er mye mer tålmodig enn jeg trodde. Jeg har lært å ta vare på meg selv bedre. Lært å bli en bedre låtskriver, lært å akseptere mer mine negative og positive sider. Lært å gi meg selv mer rom til å bare være meg selv.

Foto: Lillan Julsvik

Og til slutt: har du noen råd til andre musikere og låtskrivere – om hvordan man klarer seg i magrere tider?

– Ja, jeg tror at nå er tiden for å skrive. Sett av noen timer hver dag hvor du bare sitter og skriver. Om du syns det er vanskelig å komme i gang, kjøp deg en «30 day writing challenge» bok. Og finn noe du syns er spennende, som du vil forske på og som kan inspirere deg til å skrive noe nytt. Jeg leste masse om Dronning Elisabeth I av England og fant henne utrolig interessant og vipps så ble hun en stor inspirasjon for det albumet som jeg nå er nominert for. Jeg skal love deg at det var mange som syns det var rart da jeg først sa jeg ville basere albumet på henne, men det gjelder og bare stå på sitt og gå for ideen og visjonen sin.