Møt et medlem: Synne Sanden - NOPA
  • EN
  • Kalender 07

Møt et medlem: Synne Sanden

Skriver om selvforakt, misunnelse og personlig vekst.

Synne Av Linnea Syversen bredde
Foto: Linnea Syversen

Synne Sanden var én av fem NOPA-medlemmer som fikk tildelt arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere fra Statens kunstnerstipend. Det har hjulpet henne med å videreutvikle soloprosjektet sitt.

– Frem til i år har jeg alltid hatt tilnærmet like masse fokus på andre prosjekter som mitt eget. Jeg har bl.a spilt mye med Thomas Dybdahl, Tord Gustavsen og Chili Vanilla. Det har vært utrolig fint, nærende og lærerikt, men i fjor ble det tydelig for meg at jeg hadde et ønske om å fokusere på og gå dypere inn i soloprosjektet mitt og på denne måten forhåpentligvis øke den kunstneriske kvaliteten og aktiviteten, forteller hun.

I høst ga ut hun sitt fjerde soloalbum, Imitation, som hun har turnert med i Norge. Neste år tar hun med seg materialet til Italia.

Det har vært utrolig fint og terapeutisk, men også skremmende, å skrive, gi ut og fremføre dette albumet.

– Dette albumet har vært et vendepunkt for meg kunstnerisk, der det har blitt tydeligere for meg hvilken retning jeg ønsker å gå i tekstlig, musikalsk og visuelt. Det å skrive om skambelagt tematikk føles som et veldig riktig valg for meg og det å ha funnet denne retningen har gjort det viktigere for meg å sette av mer tid til soloprosjektet mitt, forteller hun.

Beskriver mindreverdighet

Det nyutgitte albumet handler om å ville være en annen og er en personlig beskrivelse av mindreverdighet, selvforakt, misunnelse og ønsket om personlig vekst. Det handler om å miste og finne en ny versjon av seg selv. Albumet er produsert av Thomas Dybdahl, Bugge Wesseltoft, Lars Fremmerlid og Synne selv.

– Det har vært utrolig fint og terapeutisk, men også skremmende, å skrive, gi ut og fremføre dette albumet, sier hun.

– Det har vært ekstra viktig for meg med tid til komponering, produsering, ferdigstilling og forberedelser rundt dette albumet. Det som er fint med et arbeidsstipend er at det kan gi mer tid og muligheter enn man ellers hadde hatt, og kan føre til at det blir lettere å ta større sjanser, både økonomisk og kunstnerisk. For meg er mengder av tid helt essensielt for å skape noe jeg kan stå for og for å utvikle låtskrivingen og hovedinstrumentet mitt, stemmen.

Sanden er allerede i gang med sitt neste album, som hun skal skrive ferdig i 2020.

Bli bedre kjent med Synnes musikk her: